Video duikt op van antirimpelcrèmes stelende Spaanse politica

door admin
Video duikt op van antirimpelcrèmes stelende Spaanse politica

Op de video die woensdag door het medium OkDiario werd verspreid is te zien hoe Cifuentes met een beveiliger in ruimte buiten de supermarkt Eroski in Puente de Vallecas haar tas moet openen en de crèmes eruit haalt. Het ging om twee tubes antirimpelcrème van Olay ter waarde van 21 euro elk. De beveiliger wachtte met Cifuentes tot de komst van de politie. Die herkende de politica die pas in 2015 presidente van Madrid werd, belde zijn hoofdkantoor en kreeg te horen dat hij haar moest laten gaan. Ze werd door een achteruitgang naar buiten gelaten. 

Het incident heeft daarna haar politieke carrière niet in de weg gestaan. Tot een paar maanden geleden de fraude rond de door haar behaalde mastergraad aan de universiteit Rey Juan Carlos werd ontdekt. Inmiddels heeft ze na veel commotie afstand van die graad gedaan en om excuses gevraagd. Ondanks een roep om haar aftreden uit oppositiepartijen is ze nog steeds officieel presidente van Madrid. De publicatie van deze video zou daar verandering in kunnen brengen, schrijven Spaanse media.

Precies een dag voor publicatie van de belastende video, vroeg de Spaanse premier Rajoy om eenzelfde behandeling voor Cifuentes als voor de Madrileense PSOE-leider José Manuel Franco. Franco nam in zijn cv eveneens een diploma op dat hij in werkelijkheid nooit heeft gehaald.

De video is via deze link te zien op Youtube.

Dit vind je misschien ook leuk