Premier Madrid neemt ontslag na compromitterende video

door admin
Premier Madrid neemt ontslag na compromitterende video

Het vertrek van de geplaagde regionale premier volgt op de compromitterende video de de online krant OK Diario diezelfde ochtend publiceerde van Cifuentes die in 2011 na het stelen van antirimpelcrèmes werd aangehouden door beveiligingsbeambten in de supermarkt.

Dit speelde zich af in een hypermarkt van Eroski in Puente de Vallecas in Madrid. Volgens Cifuentes werd ze ‘bespioneerd’ en heeft de publicatie van het materiaal ‘door alle rode lijnen’ van de politiek gebroken. Een paar jaar geleden zou er een poging zijn gedaan haar om te kopen met dezelfde video en deed zou Cifuentes zelf bij de politie hebben gemeld.

Volgens OK Diario stal zij twee potten antirimpelcrème van het merk Olay ter waarde van 21 euro elk. Hiervoor werd zij 45 minuten vastgehouden. Cifuentes noemde dat incident een ‘onwillekeurige fout’ en zei dat ze destijds heeft betaald voor de producten nadat ze was aangehouden door de beveiligingsbeambten.

De Spaanse premier Rajoy reageerde op het ontslag van Cifuentes met de woorden dat ‘ze heeft gedaan wat ze moest doen. Haar ontslag moest in deze omstandigheden gebeuren’. In maart en de eerste weken van april was Cifuentes betrokken bij een schandaal met betrekking tot het op frauduleuze wijze behalen van haar mastergraad rechten bij de universiteit Rey Juan Carlos in Madrid. Naar aanleiding hiervan weigerde ze op te stappen als premier ondanks druk vanuit de oppositie. 

Het gerechtelijke onderzoek in het master-schandaal is nog steeds bezig.

Dit vind je misschien ook leuk