Geen plastic zakken meer bij Spaanse supermarkt Mercadona

door admin
Geen plastic zakken meer bij Spaanse supermarkt Mercadona

Het gaat om een proef die wordt uitgevoerd in supermarkten in de provincies Valencia, Balearen, Barcelona en in de regio Baskenland. Klanten kunnen bij de kassa kiezen uit een kleine papieren tas voor 10 cent, een grotere voor 15 cent of een uitvouwbare kartonnen doos voor 50 cent, naast de al bestaande plastic tassen. 

Hiermee loopt de supermarkt voor op het voorgenomen verbod op plastic zakken voor eenmalig gebruik dat de Europese Unie wil invoeren in 2020. Volgens de supermarkt zelf reageert het met dit experiment ook op een toenemende vraag vanuit de klanten. 

De proef loopt tot 30 juni aanstaande en tot die tijd worden klanten en werknemers ondervraagd over de papieren tassen als optie. De prijzen ervan en hoe praktisch ze zijn in gebruik en over eventuele andere alternatieven voor plastic zakken. Naar aanleiding van deze pilot zal uiteindelijk worden besloten welke formule uiteindelijk doorgevoerd zal worden in alle winkels in Spanje en daarbuiten. 

Hopelijk wordt dan ook bedacht dat het verplichte gebruik van plastic handschoentjes bij het uitzoeken van fruit en groente en brood en banket ook afgeschaft moet worden. De supermarkt zou over kunnen gaan op hetzelfde systeem als dat bij de Lidl en de Aldi wordt toegepast. Mensen kunnen met een tang de producten die ze willen uit de bak schuiven en vervolgens zelf in een papieren zakje stoppen..

Mercadona zoekt personeel

Gisteren werd bekend dat de supermarktketen op zoek is naar ruim 200 personeelsleden voor supermarkten in Melilla (75), Ceuta (70), in de regio Valencia (33) en Madrid (34). De vereisten zijn dat iemand zijn middelbare school moet hebben afgemaakt. Mercadona geldt in Spanje als een goede werkgever. Het bedrijf biedt fulltime contracten voor onbepaalde tijd met een startsalaris van 1.312 euro per maand. Dit kan oplopen tot 1.775 euro per maand.

Dit vind je misschien ook leuk