Controversiële steun van jager in Spanje aan extreemrechtse partij Vox

door admin
Controversiële steun van jager in Spanje aan extreemrechtse partij Vox

Op het twitteraccount van PACMA is een foto te zien van een jager die poseert met tientallen dode hazen. De overleden dieren zijn zo neergelegd dat de naam “Vox” te zien is. Hiermee wilde PACMA de mensen confronteren met de harde realiteit als het aankomt op deze jacht en zorgde daarmee voor veel commotie op Twitter.

Dit beeld zegt alles

Onder de foto staat de tekst: ‘Dit beeld zegt alles. Zo tonen jagers hun steun aan Vox. De enige partij die weerstand biedt tegen de wrede en bloederige tradities van ons land is PACMA #StopCaza.’ De partij is teleurgesteld over het feit dat Vox op deze manier steun ontvangt.

Onder leiding van Santiago Abascal heeft Vox het in stand houden van de (hazen)jacht als een van de belangrijkste peilers van zijn verkiezingscampagne gemaakt. Deze politieke steun voor een doelgroep van honderdduizenden mensen bleek de sleutel te zijn voor de verkiezingsuitslag van Vox in Andalusië, waardoor 400.000 mensen op Vox stemden en de partij op die manier twaalf zetels kreeg in de Junta van Andalusië.   

Vox wil jacht beschermen

De exacte tekst is de lezen in het verkiezingsprogramma van Vox. Bij punt 68 staat geschreven: ‘De jacht zal worden beschermd als een noodzakelijke en traditionele activiteit op het platteland. Bevordering van één enkele vergunning op landelijk niveau zal het systeem van autonome en nationale vergunningen platleggen.’

De tweet van PACMA zorgde voor duizenden reacties, voornamelijk werd er afschuw geuit tegen de jagers en hun steun aan Vox.

Dit vind je misschien ook leuk