Regen en kou tijdens Semana Santa in Spanje

door admin
Regen en kou tijdens Semana Santa in Spanje

Het weer tijdens de Semana Santa zal vooral gekenmerkt worden door instabiliteit die wordt veroorzaakt door buien en de aanvoer van koude lucht die op dit moment richting Spanje trekken. Het meteorologisch centrum Aemet voorspelt op Witte Donderdag regen in bijna heel Spanje. De regio’s die hier naar verwachting minder last van zullen hebben zijn het noordoosten van Catalonië, de Balearen en de kust van Galicië. Heftige regenbuien worden donderdag verwacht in Castilië en Leon, Madrid, het noorden van Castilië – La Mancha, Aragon en Valencia.

Naast regen ook kou

Naast de regenbuien op donderdag 18 april, zullen ook de temperaturen sterk dalen en zal op veel plekken de temperatuur niet uitkomen boven de 10 graden. Dit kan zorgen voor sneeuw in de gebieden met hoogtes boven de 1.500 meter.

Regen en kou ook tijdens Pasen

Op Goede Vrijdag zal het weer niet veel anders zijn. De koude lucht blijft aangevoerd worden richting Spanje en Aemet verwacht dat het koude en regenachtig weer tijdens de Pasen aan zal houden. De regio’s in het oosten van Castilië en Leon, het zuiden van Aragón, Madrid, het oosten van Castilië – La Mancha en met name de provincies van Valencia en Castellón zullen behoorlijk wat last ervaren door de zware regenval die wordt voorspeld.

Storm

Aemet vertelt verder dat het weer op zaterdag bijzonder opvallend zal zijn en dat het vooral in het zuidoosten van Spanje (Valencia, Alicante, het zuidoosten van Castilla-La Mancha en het oosten van Andalusië) lang en hard zal gaan regenen. Op sommige plekken kan het zelfs gaan stormen.

In Galicië, Asturië, het noordoosten van Castilië en Leon en in Cantabrië zal het over het algemeen stabieler zijn qua weer. Juist in het noorden zal de temperatuur het meest stijgen op zaterdag. Op zondag wordt verwacht dat de temperatuur hier echter weer zal gaan dalen net als in de rest van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk