Nog meer vlees oorzaak van listeria-uitbraak in Spanje

door admin
Nog meer vlees oorzaak van listeria-uitbraak in Spanje

Het bedrijf gaf toe dat het een wit merk verkoopt dat hen wordt geleverd door Magrudis. Dit leidt ertoe dat de inspecteurs opnieuw de procedures moeten opstarten om te achterhalen waar dit ‘merkloze’ vlees zoal terecht is gekomen. Inmiddels is gebleken dat ook de ‘lomo al jerez’ en ‘lomo a la pimienta’ van Magrudis listeria bevat. De analyses werden op 20 augustus gedaan en zijn nog niet definitief. Daarom is volgens de autoriteiten voorzichtigheid geboden totdat de definitieve analyses zijn afgerond. In totaal zijn nu twintig producten van Magrudis verdacht of besmet.

De twaalf producten zijn hoofdzakelijk in Andalusië gedistribueerd en in mindere mate in Madrid en Catalonië. Een klein deel kwam ook terecht in Extremadura, Castilla-La Mancha, Castilla y León en op de Canarische Eilanden. Dit vlees is al geconsumeerd voordat het alert over de listeria-besmetting werd uitgevaardigd. Alle activiteiten in de fabriek in Sevilla zijn inmiddels stilgelegd. 

De listeria-uitbraak heeft tot nu toe twee levens geëist van een 90-jarige vrouw en een 72-jarige man. Het aantal zieken in Andalusië is opgelopen tot 200, waarvan 99 mensen in het ziekenhuis liggen. Hieronder zijn 31 zwangere vrouwen. Van alle mensen die zijn opgenomen liggen er vier op de Intensive Care. 

Dit vind je misschien ook leuk