Havenautoriteit Málaga tegen bouw financieel district in haven

door admin
Havenautoriteit Málaga tegen bouw financieel district in haven

Carlos Rubio, directeur van de havenautoriteit van de Zuid-Spaanse stad onderschrijft de mogelijkheid om hetgeen als eerste fase van het plan is gedoopt ’te bestuderen’. Dit houdt een groei in van de bebouwbare grond die op dit moment aan het betreffende gebied is toegewezen. Verder dan dat wil hij niet gaan, zo staat maandag te lezen in de regionale krant Málaga Hoy.

In het plan van de architect wordt voorzien in een uitbreiding van de huidige 26.500 vierkante meter grond waarop gebouwd mag worden volgens het huidige bestemmingsplan tot een maximum van 50.000 vierkante meter. In een tweede plan wordt zelfs gesproken over 150.000 vierkante meter met 15 torens van 6, 12 en 18 verdiepingen hoog. 

In eerste instantie zijn de gemeente Málaga en ondernemers vóór het plan voor een grote zakelijke uitbreiding van het centrum van hun stad. Buurtbewoners zijn echter tegen. De mensen woonachtig in de wijk Soho, tussen de Alameda Principal en de haven zijn bang dat ze hun zicht op zee verliezen. Málaga wil zijn aantrekkelijkheid voor ondernemingen in de technologische sector verder vergroten en zich bewegen naar de voorhoede op dit gebied ten opzichte van andere Spaanse en Europese steden. Daarbij moet het project ‘The City’ leiden tot een verdere integratie van de haven met het historische centrum. Ondernemers, winkeliers en horecabedrijven vinden het ontwerp van Asenjo (te zien op de foto op deze pagina) prachtig.  

Volgens Rubio gaat het om een ’theoretische oefening; in de toekomst kan het die kant op gaan, maar vandaag zeker niet’, besloot hij zijn standpunt. 

Dit vind je misschien ook leuk