Weer commerciële vluchten toegestaan tussen eilanden Spanje

door admin
Weer commerciële vluchten toegestaan tussen eilanden Spanje

Vanaf vandaag krijgen de inwoners van de Spaanse eilanden weer wat meer bewegingsvrijheid. 11 mei is de datum waarop alle eilanden van de Balearen en de Canarische eilanden in fase 1 zitten. Hoewel sommige eilanden al op 4 mei waren overgegaan naar fase 1, geldt dat vanaf vandaag voor alle Spaanse eilanden.

Alleen commerciële vluchten binnen zelfde eilandengroep

Dat betekent ook dat er vanaf vandaag weer commerciele vluchten zijn toegestaan tussen de eilanden van de Balearen onderling; hetzelfde geldt voor vluchten tussen de Canarische eilanden. Vluchten naar het vaste land van Spanje blijven nog wel beperkt tot alleen de noodzakelijke vluchten voor medische doeleinden of voor de cruciale beroepen. Deze boodschap werd gisteren gepubliceerd in de officiële Staatscourant, het BOE.

Luchtvaartmaatschappijen die vliegen tussen de eilanden dienen er wel voor te zorgen dat de afstand tussen passagiers gewaarborgd blijft en daarom kunnen maatschappijen slechts 50 procent van het gebruikelijke aantal passagiers vervoeren.

Spaanse regering komt met referentietarieven

Bijzonder om te benoemen is dat de Spaanse regering ook referentietarieven heeft vastgesteld voor de vluchten tussen de Canarische eilanden. Zo bedraagt het referentietarief van een vlucht van Gran Canaria naar Tenerife Norte 69 euro, Gran Canaria-Tenerife Sur (78 euro), Gran Canaria-Fuerteventura (78 euro), Gran Canaria-El Hierro (112 euro), Gran Canaria-Lanzarote (88 euro), Gran Canaria-La Palma (106 euro), Tenerife Norte-Fuerteventura (107 euro), Tenerife Norte-El Hierro (78 euro) en Tenerife Norte-Lanzarote (112 euro).

De regering stelt voor de Canarische eilanden een minimum aantal van twee dagelijkse vluchten vast voor de meeste verbindingen tussen de eilanden. Voor de Balearen meldde de regering ook minimaal twee dagelijkse vluchten tussen Mallorca en Ibiza en Mallorca en Menorca.

Boten

Door deze verordening worden vanaf vandaag ook weer de maritieme diensten tussen de Balearen en het vasteland van Spanje hersteld. Voorheen mochten alleen ingezetenen terugkeren naar hun eigen woning. De regering liet weten de gezondheidscontroles op de lijndiensten aan te scherpen. Naast ene vragenlijst over de gezondheid wordt ook de temperatuur opgemeten.

Ook mogen vanaf vandaag weer recreatieboten varen tussen havens binnen dezelfde regio en nabijgelegen onbewoonde eilanden. Op zowel de Balearen als de Canarische eilanden mogen commerciële bedrijven weer gaan starten met het vervoeren van passagiers, de enige uitzondering hierop zijn cruises.

Dit vind je misschien ook leuk