Benidorm vindt zichzelf opnieuw uit als bestemming voor digital nomads

door admin
Benidorm vindt zichzelf opnieuw uit als bestemming voor digital nomads

Door de afwezigheid van Britse toeristen in de zomermaanden en Spaanse gepensioneerden die de stad elke winter bezoeken in het kader van het overheidsprogramma Imserso richt de stad zich nu op wat ‘digitale nomaden’ genoemd worden. Dit zijn mensen die het internet gebruiken om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. 

Met de nieuwe strategie hoopt de stad de daling van de hotelbezetting in de stad, die door de organisatie Hosbec ‘ongekend’ wordt genoemd, te temperen. De hotelbezetting in de zomermaanden is met meer dan 80 procent gedaald terwijl bijna de helft van de hotels en hostels niet eens open is geweest. 

De stad wil de komende maanden de lege plekken van de Britten en Spaanse overwinteraars vullen met professionals die zich voor langere termijn in Bendiorm willen vestigen om van daaruit hun werkzaamheden te doen voor bedrijven in de hele wereld. De campagne onder het motto ‘Leven in Benidorm, werken vanuit het paradijs’ wil potentiële nieuwe inwoners aantrekken door ze te wijzen op de voordelen als het fraaie klimaat het hele jaar door, de stranden, de goede verbindingen per trein en vliegtuig en het grote aanbod aan toeristische appartementen.

Dat steeds meer bedrijven het nut en de voordelen van thuiswerkende werknemers noodgedwongen hebben ontdekt tijdens de lockdown helpt Benidorm bij deze campagne.

Veilige toeristische corridor met Groot-Brittannië

Natuurlijk is de gemeente zich ervan bewust dat nooit alle plekken die de toeristen leeglaten gevluld kunnen worden met digitale nomaden. Daarom blijft de stad ook hard werken en lobbyen om veilige toeristische corridors op te richten met Groot Brittannië, zodat Britten die komen na terugkeer niet in quarantaine hoeven. 

Dit vind je misschien ook leuk