Vrouw overlijdt na val van 50 meter in een kloof op nieuwe wandelroute Málaga

door admin
Vrouw overlijdt na val van 50 meter in een kloof op nieuwe wandelroute Málaga

De vrouw maakte samen met haar partner een wandeling over de kronkelende wandelroute door de kloof die is uitgesleten door de rivier Almanchare. Naar verluidt verloor ze haar evenwicht en gleed daardoor uit. Het ongeluk gebeurde rond half drie in de middag.

Reddingswerkers

Leden van het bergreddingsteam van de Guardia Civil, de brandweer, de gezondheidsdiensten van de Public Health Emergency Company (EPES), de lokale politie en burgerwachten waren ter plaatse om hulp te bieden. Wegens de onbegaanbaarheid van het terrein, moest er een helikopter bijgeroepen worden om het lichaam van de vrouw te kunnen bergen.

Heropend

De route was net op 26 oktober heropend voor het publiek nadat de paden waren verbeterd en er een nieuwe hangbrug van maar liefst 50 meter lang over de kloof was bevestigd. De kloof loopt tussen de dorpen Canillas de Aceituno en Sedella. De route is een belangrijke attractie in de regio waarmee de twee gemeentes meer toeristen willen trekken. Sinds de heropening kwamen er al ongeveer hebben al ongeveer 3.000 wandelaars op af.

Onderzoek

Het is de eerste keer dat er zo’n heftig ongeval heeft plaatsgevonden op de route en er is een gerechtelijk onderzoek opgestart om uit te zoeken hoe het ongeluk plaats heeft kunnen vinden.

Lees ook: Spectaculair lange hangbrug geopend in Málaga

Dit vind je misschien ook leuk