Drie Spaanse steden bij 20 beste om te wonen volgens Forbes ranking

door admin
Drie Spaanse steden bij 20 beste om te wonen volgens Forbes ranking

Bij de selectie van de 20 beste Europese steden is gekeken naar de aantrekkelijkheid om er te wonen, te investeren, nieuwe projecten te ontwikkelen of er te settelen na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. De Spaanse hoofdstad Madrid neemt zelfs na de Portugese stad Braga op nummer één de tweede positie in op de ranglijst. 

Madrid

Madrid wordt gewaardeerd om de hoge levenskwaliteit, de lage kosten voor het levensonderhoud en de lage criminaliteit. Forbes roemt Spanje om de continue ontwikkeling die het land doormaakt en de niet te evenaren cultuur. “Spanje is een land dat zelfs de meest veeleisende mensen tevredenstelt. Met meer zonuren dan Frankrijk en een goed gezondheidszorg- en internationaal schoolsysteem is Madrid een geschikte stad voor expats met kinderen, maar ook voor jonge studenten en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging”, schrijft Forbes. 

San Sebastian

De Baskische stad San Sebastian neemt een vierde positie in en staat daarmee nog in de top-5. De stad wordt tot de culinaire hoofdsteden van Europa gerekend met een hoge concentratie sterrenrestaurants, magnifieke stranden, sterke regionale invloeden, groene natuur, een excellent cultureel aanbod en een hoge levenskwaliteit. Enige minpunten van San Sebastian vergeleken met de meer zuidelijk gelegen Spaanse steden, zijn de relatief hoge prijzen voor het levensonderhoud en de minder gunstige weersomstandigheden.

Málaga

Op de tiende positie mag de Andalusische stad Málaga zich nog tot de beste tien Europese steden om in te wonen rekenen. Dat komt door het grote aanbod aan zowel privé- als openbare internationale scholen, het goede zorgsysteem, goede bereikbaarheid met het vliegtuig, lage woonkosten, lage criminaliteit en de uitstekende levenskwaliteit. “De stad wordt vooral met zon en zee geassocieerd, maar er is zoveel meer” schrijft Forbes, daarbij doelend op het gevarieerde culturele aanbod. Malaga is immers de stad met de hoogste museumdichtheid per vierkante meter van heel Europa. De stad is bovendien veilig, tolerant en heeft, niet te vergeten, een uitstekend klimaat. 

Rotterdam en Brussel

Op de ranking van Forbes staat de Nederlandse stad Rotterdam op de twaalfde plaats en de Belgische hoofdstad Brussel staat nog vóór Málaga op nummer negen.

Dit vind je misschien ook leuk