Spanje verlengt vliegverbod naar Verenigd Koninkrijk tot 2 februari

door admin
Spanje verlengt vliegverbod naar Verenigd Koninkrijk tot 2 februari

Naast de beperking van rechtstreekse vluchten geld ook een reisverbod op passagiersschepen tussen het VK en Spaanse havens. De beslissing werd maandag genomen tijdens de ministerraad. “De epidemiologische situatie in het Verenigd Koninkrijk en de ontdekking in Spanje van gevallen die verband houden met de nieuwe variant van het coronavirus, maken het noodzakelijk om deze maatregelen te handhaven”, zo  klonk het.

De eerste beperking was van kracht van 22 december tot 5 januari en werd vervolgens verlengd tot 19 januari. Het doel was en is om de verspreiding te voorkomen van de nieuwe variant van Covid-19 die op de Britse eilanden is ontdekt.

Omdat de epidemiologische situatie in het Verenigd Koninkrijk progressief is verlechters willen de Spaanse autoriteiten het zekere voor het onzekere nemen. ‘Er blijven enige onzekerheden bestaan over de reikwijdte van de nieuwe variant van SARS-CoV-2’, melden bronnen in het Spaanse regeringspaleis tegen Spaanse media. ‘Deze situatie, samen met de ontdekking in Spanje van gevallen die verband houden met de nieuwe variant, maakt het noodzakelijk om deze maatregelen te handhaven totdat bekend is wat de impact ervan is op de evolutie van de pandemie in ons land’, klonk de uitleg vanuit de regering. 

Dit vind je misschien ook leuk