Mobile World Congress 2021 gaat door

door admin
Mobile World Congress 2021 gaat door

John Hoffman, CEO van GSMA, heeft verzekerd dat 80% van de bedrijven hun aanwezigheid al heeft bevestigd. Hij verwacht eind juni 2021 40.000 tot 50.000 bezoekers in Barcelona. In 2019 trok de techbeurs ruim 100.000 bezoekers. De editie van 2020 werd door het opkomende coronavirus geannuleerd.

De krant El Periódico schrijft dat alle instanties die bij de organisatie van MWC betrokken zijn, de Spaanse regering, de Generalitat van Catalonië, de gemeente Barcelona en de Fira, waar het congres wordt gehouden, de organisatie ervan op de aangegeven data en op de veiligste manier steunen.

Negatieve PCR-test voor alle deelnemers

Hoewel de organisatie door de onzekerheid over de evolutie van de pandemie nog niet zeker is over de komst van alle exposanten en bezoekers is één ding duidelijk: alle aanwezigen zullen een negatieve PCR-test moeten kunnen overleggen. “Aangezien veel luchthavens en vliegmaatschappijen al een soortgelijk beleid hebben, zijn we ervan overtuigd dat alle deelnemers meer dan bereid zullen zijn om hieraan te voldoen”, aldus GSMA in een persbericht.

Hoffman legt uit dat de viering van het Mobile World Congress in Shanghai, eind februari, de lakmoesproef zal zijn wat gezondheidsprotocollen betreft voor de viering van het grote evenement in Barcelona.

De 2020-editie van het Mobile World Congress in Barcelona was het eerste grote evenement in Spanje dat vanwege het coronavirus werd geannuleerd. Een feit dat al vroeg de ernst van het virus en de verspreiding ervan over de hele wereld benadrukte. Op dit punt is Hoffman er zeker van dat het annuleren van het evenement vorig jaar ‘de juiste beslissing’ is geweest.

“Zo’n 100.000 mensen uit 200 landen zouden naar Barcelona zijn gekomen. We zijn er dus zeker van dat we levens hebben gered door de beurs te annuleren”, verklaarde de organisator van het Mobile World Congress.

Dit vind je misschien ook leuk