Duurste brood ter wereld komt uit Spanje

door admin
Duurste brood ter wereld komt uit Spanje

Het duurste brood van deze bakkerij kost 1.480 euro. Velen zullen zich afvragen of het brood gemaakt is van goud aangezien het bijna 1.500 euro kost. Toch is dat bijna juist. Het brood wordt gemaakt met kleine stukjes goud en zilver die geschikt zijn voor consumptie.

Familiebakkerij in Málaga wordt begrip binnen en buiten Spanje

Bakker Juan Manuel Moreno nam dertien jaar geleden de familiebakkerij over en werd met zijn bakkerij Pan Piña in het kleine dorpje Algatocín een begrip. De meesterbakker vertelt dat het tussen de 900 en 1.000 euro aan ingrediënten kost om het brood te kunnen maken. Speciaal geselecteerd meel, zout dat met de hand uit grotten wordt gehaald, eetbaar goud en zilver, geroosterde zaden en het harde water uit de omgeving zijn de speciale ingrediënten waarmee bakker Moreno het duurste brood ter wereld maakt.  

Naast deze bijzondere ingrediënten kost het bakken van dit speciale brood tussen de twaalf en achttien uur. In tegenstelling tot fabrieksbroden zorgt de bakker ervoor dat hij de tijd neemt voor het maken van zijn brood. En dat proef je volgens hem terug in de uitzonderlijke smaak.

Speciaal brood vlak voor coronacrisis op de markt

In februari 2020, vlak voordat de coronacrisis uitbrak, startte de bakker met de verkoop van dit bijzondere brood. Ondanks de gezondheidscrisis heeft hij er bijna honderd verkocht. Zijn klanten zijn dan ook verre van doorsnee: Arabische sjeiks, Russische en Chinese vastgoedmagnaten en nieuwsgierige mensen met een dikke portemonnee komen af op dit bijzonder baksel.

De klanten van bakkerij Pan Piña zijn volgens de heer Moreno op zoek naar exclusiviteit. Sommigen kopen het om met elkaar te kunnen wedijveren en te laten zien wie het meeste geld heeft. Ondanks de aanzienlijke prijs, is het brood bij deze doelgroep enorm populair en wordt zelfs geserveerd op bruiloften van Arabische prinsen of tijdens Russische banketten.

Spaanse bakker gaat creatief om met coronacrisis Spanje

Zoals gezegd is de omzet van deze Spaanse bakker verdubbeld dankzij dit bijzonder brood en de nog 170 andere variaties die hij zijn klanten biedt. Dankzij online verkoop, goede marketing en verkoop aan luxe restaurants lukt het deze bakker om de crisis meer dan goed door te komen. Het volgende project van bakker Moreno is een fabriek bouwen vlakbij Marbella, een strategisch gekozen gebied vanwege de koopkracht van de mensen in deze omgeving. Met deze fabriek wil de familie de activiteiten uitbreiden en door hard te werken, vindingrijk te blijven en met veel liefde voor brood te blijven bakken.

Dit vind je misschien ook leuk