Internationale Toerismebeurs Fitur dit jaar in afgeslankte vorm

door admin
Internationale Toerismebeurs Fitur dit jaar in afgeslankte vorm

De beurs heeft aan strategisch belang gewonnen nu Spanje aan de vooravond staat van een nieuw toeristenseizoen waarvoor de verwachtingen hoog gespannen zijn. Ondanks dat de traditionele drukte dit jaar noodgedwongen uitblijft, zijn de meeste deelnemers op de beurs het eens over het grote belang van deze 41ste editie van Fitur. 

Afgeslankte vorm

Bedrijven die op de beurs vertegenwoordigd zijn geven aan dat het contact met collega’s zeker zo belangrijk is als de aanwezigheid van een groot publiek. Maar afgeslankt is de beurs dit jaar wel: in de editie van januari vorig jaar waren 165 landen en streken en 11 duizend bedrijven vertegenwoordigd, dit jaar zijn dat nog maar 55 landen en 5 duizend bedrijven. Met de bredere looppaden en royalere ruimten tussen de verschillende stands heeft Fitur dit jaar zijn glans wel een beetje verloren. Desondanks zien de professionals deze internationale beurs als een symbolische start van een hoopvolle toekomst. 

Niet alleen de coronapandemie, ook het conflict dat Spanje heeft met Marokko en de daaruit voortvloeiende migrantencrisis op Ceuta markeert Fitur 2021. Toch staat Marokko vol goede moed op de beurs om Spaanse en andere buitenlandse toeristen aan te trekken. “Toeristen zijn van harte welkom, problemen tussen landen is een zaak van politici”, zegt een van de vertegenwoordigers van de Marokkaanse stand, die op veilige afstand staat van de collega’s uit Ceuta. 

Spanje compleet vertegenwoordigd

Ondanks dat veel landen dit jaar ontbreken of aanzienlijk minder groots uitpakken, is Spanje zelf zoals gebruikelijk compleet vertegenwoordigd. Een hoofdrol is er voor Andalusië (met een eigen paviljoen), maar ook de regio’s Madrid, Valencia, Galicië, de Balearen en de Canarische Eilanden hebben er dit jaar de nodige energie in gestoken.

Niet naar China

Veel bezoekers slaan de promotiestand voor China dit jaar liever over. Het lijkt erop dat toeristen voorlopig nog geen zin hebben om hun langgewenste vakantie te gaan doorbrengen in zone zero van het coronavirus dat ruim een jaar geleden de wereld volledig op zijn kop zette. 

Fitur vindt plaats in congrescentrum Ifema in Madrid en duurt nog tot en met zondag 23 mei. Registreren vooraf en het tonen van een negatieve PCR-test is verplicht. Tickets zijn online te bestellen op de website van Ifema. 

Dit vind je misschien ook leuk