Spaanse voetbalcompetitie eerste die toetreedt tot de ‘blockchain’ industrie

door admin
Spaanse voetbalcompetitie eerste die toetreedt tot de 'blockchain' industrie

Hierin verschijnen Gerard Piqué of Antoine Griezmann als investeerders. Zo sluit de voetbalcompetitie zich aan bij de golf van sportinzameling via NFT’s. Onder dit acroniem vallen digitale activa die zijn geverifieerd via blockchain-technologie, die andere activa zoals cryptocurrency ondersteunt. 

Door het betreden van de wereld van NFT zoekt La Liga nar ‘nieuwe manieren om te innoveren en met fans om te gaan’. De overeenkomst met Sorare opent zakelijke kansen dankzij de licenties, aangezien Sorare NFT van alle LaLiga-spelers zal lanceren, die meer dan 200 miljoen hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Deze digitale kaarten worden toegevoegd aan de activiteiten van de Sorare-uitwisselingsmarktplaats, die meer dan 500.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 150 voetbalclubs heeft met unieke kaarten waarvan het eigendom publiekelijk verifieerbaar kan zijn via blockchain.

Hun plannen zijn om vóór het einde van 2022 soortgelijke overeenkomsten te ondertekenen met elk van de 20 belangrijkste voetbalcompetities, in een context waarin de NFT-ruimte dit jaar alleen al meer dan 150 miljoen dollar (126 miljoen dollar) aan kaartverkoop heeft verplaatst.

In de laatste financieringsronde werd Sorare gewaardeerd op ongeveer 3,8 miljard dollar. Sorare brengt andere bekenden uit de financiële wereld samen, zoals het Benchmark-fonds, Accel Partners, Alexis Ohanian, mede-oprichter van het bedrijf Reddit, of Gary Vaynerchuck, investeerder in succesvolle bedrijven zoals Uber, Snapchat, Facebook of Twitter.

Dit vind je misschien ook leuk