De favoriete plekken in Spanje volgens binnen- en buitenlandse toeristen

door admin
De favoriete plekken in Spanje volgens binnen- en buitenlandse toeristen

Familiecampings, jongerencampings en mooie dorpjes waar je als een echte pensionado heerlijk kunt overwinteren. Zowel de Spanjaarden als buitenlandse toeristen hebben allemaal wel hun favoriete plek om hun vakantie door te brengen in Spanje.

INE Spanje onderzoekt favorieten onder vakantiegangers

Het Instituut voor Statistiek van Spanje deed onderzoek naar de plekken die bij binnenlandse en buitenlandse toeristen het meest in trek zijn in Spanje. Ook werd bekeken of er iets is veranderd voor en na de pandemie zijn intrede deed in Spanje.

Toeristische topbestemmingen in Spanje

De zon- en strandbestemmingen waar in juli 2022 de meeste boekingen werden geregistreerd waren Calvià, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana, Salou, Adeje, Lloret de Mar, Pájara, Torremolinos and Arona.

In Benidorm, Calvià en Pájara is het aantal overnachtingen in juli 2019 en juli 2022 nagenoeg hetzelfde gebleven. Lloret de Mar, Salou en Arona hebben sinds 2019 aan populariteit iets in moeten leveren. In Torremolinos en San Bartolomé de Tirajana is het aantal overnachtingen zelfs toegenomen in vergelijking met dezelfde maand voor de pandemie.

Niet elke bestemming favoriet onder Spanjaarden

Ook bekeek het INE bij wie deze toeristische bestemmingen het meest in trek waren. Benidorm was en blijft de enige topbestemmingen waar bijna evenveel Spanjaarden als buitenlandse toeristen hun vakantie doorbrengen. Lloret de Mar, Calvià, Adeje, Arona en Pájara trekken slechts een klein deel Spanjaarden en de rest van de toeristen komt uit het buitenland.

In de maand juli hebben er in heel Spanje 42,3 miljoen overnachtingen plaatsgevonden. In vergelijking met juli 2021 is dat een stijging van ruim 60 procent. Dit cijfer ligt slechts 1,96 procent onder het aantal overnachtingen dat in juli 2019 werd geregistreerd. De bezettingsgraad van hotels is voor en na de pandemie nagenoeg gelijk; het gemiddelde van heel Spanje ligt rond de 70 procent.

Dit vind je misschien ook leuk