De zomer van herstel in Spanje: reizigers besteden meer en blijven langer

door admin
De zomer van herstel in Spanje: reizigers besteden meer en blijven langer

Deze cijfers onderstrepen dat deze zomer ‘zonder twijfel’ de zomer van het herstel is, na de ‘harde’ beperkingen op reizen, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen die de pandemie met zich meebracht. 

Top drie autonome gemeenschappen

Wat de autonome gemeenschappen betreft, wordt de top drie gevormd door de Valenciaanse Gemeenschap met gemiddelde bestedingen van 506 euro, Catalonië met 359 euro en Andalusië met 355 euro. 

Profiteren van last-minute aanbiedingen

Wat boekingen betreft, heeft bijna 32% van de ondervraagden besloten hun vakantie dit jaar meer dan een maand van tevoren te boeken, 10% meer in vergelijking met 2019 en 2021. Hoewel de ‘last minute’ vraag groot was, is er een lichte daling waar te nemen in vergelijking met voorgaande jaren: 12,5% besloot dit jaar te wachten met het boeken van hun vakantie tot het laatste moment, terwijl dit cijfer in voorgaande jaren varieerde van 19,4% tot 19,9%. 

Operationeel directeur van Weekendesk.es, Bridgitte Hidalgo, weer erop dat, ‘hoewel de meeste boekingen voor deze zomer van tevoren zijn gemaakt, veel reizigers hebben willen profiteren van last minute aanbiedingen om de zomer zo lang mogelijk te rekken en in deze gevallen bleef het aanbod achter bij de vraag’. 

Themareizen een post-pandemische trend 

Er is wel wat veranderd in de vraag naar reizen na de pandemie. Weekendesk ziet thematische arrangementen als een nieuwe post-pandemische trend. 

Gastronomische ervaringen en wellness voeren de ranglijst aan;; in vergelijking met 2019 steeg het aantal boekingen voor gastronomische ervaringen met maar liefst 23%. Wat de zomer van 2021 betreft, blijven de gegevens stijgen: de categorie ‘gastronomie’ stijgt met 8% en de categorie ‘wellness’ met 13%. 

Benieuwd naar wat de favoriete plekken in Spanje zijn volgens binnen- en buitenlandse toeristen? Lees hier meer. 

Dit vind je misschien ook leuk