Tachtigjarige man is achtste dodelijke slachtoffer van stierenfeesten in Spanje

door admin
Tachtigjarige man is achtste dodelijke slachtoffer van stierenfeesten in Spanje

De dood van de man plaatst 2022 als het meest tragische jaar wat betreft ongelukken op volksfeesten waarbij stieren ter vermaak worden ingezet. De man stierf na enkele uren op de IC van het Sagunto-ziekenhuis in Valencia.

De gebeurtenissen vonden woensdag plaats tijdens de vieringen Camp de Morvedre. De man raakte in de war en betrad het terrein waar de stieren waren omdat hij dacht dat er geen gevaar was. Direct werd hij aangevallen.

Momenten van grote spanning volgden toen de man door het dier in het nauw werd gedreven. De stier bleef woedend ondanks de pogingen van omstanders om hem af te leiden en bij zijn staart te grijpen. De oude man liep als gevolg van de aanval verschillende klappen op, evenals verschillende gebroken ribben en een gescheurde long.

Met dit dodelijke ongeval is 2022 nu al het meest tragische jaar in de ‘bous al carrer’-vieringen en overtreft het de zeven dodelijke slachtoffers die in 2015 vielen.

Na het dramatische incident heeft het gemeentebestuur besloten de festiviteiten toch te laten doorgaan, vanwege de “onhaalbaarheid” om ze op te schorten.

Minuut stilte

Vanuit het gemeentehuis werd meegedeeld dat er grote ontsteltenis werd gevoeld en dat alle deelnemers van de stierenrennen ernstig aangeslagen waren door het gebeuren. Ook werd besloten om aan het begin van alle daaropvolgende gebeurtenissen tijdens de festiviteiten een minuut stilte in acht zouden worden genomen uit respect voor de familie van het slachtoffers. Ook werden condoleances overgebracht.

Veiligheid “te allen tijde” gewaarborgd

De burgemeester van Canet heeft erop gewezen dat vanuit de gemeentelijke instanties al het mogelijke wordt gedaan om de veiligheid van de deelnemers aan deze stierenvechttraditie “te allen tijde” te waarborgen. Zo wordt er streng gelet op dat geen minderjarige deelnemers het terrein betreden of mensen onder invloed van alcohol of drugs.

“Ongeluk”

De stadsbestuurder erkende dat de dood van de oude man “een ongeluk” is gebleken en benadrukte dat het om een “eenmalige” situatie ging waarin niemand bij machte was het gruwelijke incident te voorkomen, aangezien het om een “vergissing” ging.

Volgens officiële gegevens uit 2019 worden in de Valenciaanse Gemeenschap elk jaar 8.500 stierengevechten gehouden in meer dan 50% van de gemeenten met een impact van meer dan 300 miljoen euro de autonome gemeenschap. 

Dit vind je misschien ook leuk