El Hierro wordt eerste ‘smart island’ ter wereld

door admin
El Hierro wordt eerste 'smart island' ter wereld

Soria opende het gratis Wifi-netwerk dat via 26 punten op het eiland toegankelijk is. De Wifi-punten staat op meest interessante lokaties vanuit een toeristisch oogpunt.

El Hierro is het meest westelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden en is voor de lokale economie afhankelijk van het toerisme. Het project Smart Eiland vormt een onderdeel van een speciaal plan dat in 2012 door de regionale autoriteiten werd goedgekeurd ter bevordering van het toerisme.

Met het Wifi-netwerk kunnen toeristen direct hun ervaringen op het eiland delen met de rest van de wereld via internet en de sociale netwerken. 

De toegangspunten voor Wifi zijn verdeeld over de drie gemeenten op El Hierro: El Pinar, La Frontera en Valverde. Bezoekers van het eiland worden via speciale informatieborden in de haven en op het vliegveld geïnformeerd over de mogelijkheden en waar de Wifi-punten zijn. 

Met behulp van een app ‘El Hierro te sigue’ blijft men op de hoogte van alle actuele informatie van het eiland. Deze kan via de website van de afdeling toerisme van het eiland gedownload worden. Helaas was deze bij het schrijven van dit artikel nog niet te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk