Belangstelling voor wonen aan de Costa de Maresme (Barcelona) stijgt

door admin
Belangstelling voor wonen aan de Costa de Maresme (Barcelona) stijgt

Eerder kozen mensen steevast voor woningen langs de Costa Brava, meer naar het noorden langs de kust richting de Franse grens in plaatsen als Malgrat de Mar, Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar. Of ze zakten meer af naar het zuiden van de Catalaanse hoofdstad, naar plaatsen als het sjieke Sitges of Castelldefels. 

Nu echter lijkt de belangstelling enorm te zijn toegenomen onder koopjesjageers uit het buitenland die het vizier richten op villa’s langs de kust in de Maresme-regio, met als belangrijkste plaats Mataró. Deze is vooral aantrekkelijk vanwege het goed geprijsde aanbod, maar ook doordat de verbindingen per trein, snelweg en bus met de stad Barcelona erg goed zijn. Vanuit Mataró zit je in 40 minuten in het centrum van de stad. Met de auto ben je er binnen een half uur.

Volgens het Spaanse bureau voor de statistiek is het aantal expats in bijvoorbeeld Alella, waar ook een internationale school zit, tussen 2000 en 2012 toegenomen met bijna 300 mensen. De gegevens tot januari 2014 zijn helaas hierover nog niet beschikbaar, maar volgens de makelaars aangehaald in de Wall Street Journal, zijn dat er inmiddels veel meer. In St. Andreu de Llavanares nam het aantal buitenlanders zelfs toe met 500 personen. De belangstelling is volgens enkele makelaars vooral groot van Russen, rijke Catalanen, maar ook Noord-Europeanen, die nu de tijd rijp zien voor een koopje. 

Dit vind je misschien ook leuk