Opnieuw twee aardbevingen gevoeld in Zuid-Spanje

door admin
Opnieuw twee aardbevingen gevoeld in Zuid-Spanje

De grootste bevingen werden keer op keer ook gevoeld in het zuiden van Spanje. De eerste beving was op zaterdagmiddag om 16,04 en de tweede om 16,17 uur. Ook vrijdag vroeg in de ochtend nam het nationaal geografisch instituut (IGN) al verschillende bevingen waar. De zwaarste had de kracht van 4,8 en amper een paar minuten later volgde er nog een met een kracht van 4,6 op de Schaal van Richter.

Epicentrum

De bevingen van zaterdag hadden beide hun epicentrum in de Alboran-zee op een diepte van circa 10 kilometer. Volgens de autoriteiten zijn er berichten binnengekomen van bezorgde burgers die de bevingen voelden uit Melila, Malaga-stad, Vélez-Málaga ten oosten van Málaga, maar ook uit Estepona ten westen van de stad en Cártama dat meer in het binnenland ligt. Volgens 112 kwamen er minstens 50 telefoontjes binnen ook uit Benalmádena, Torremolinos, Marbella, Alhaurín en Rincon.

Zwaarste beving

De zwaarste van alle bevingen de laatste maanden was op 25 januari. Deze had met een kracht van 6,3 veel schade en zelfs 26 lichtgewonden in Melilla, de Spaanse enclave in Marokko, tot gevolg. De autoriteiten in Melilla schatten de schade op een waarde van 12 miljoen euro.

Dit vind je misschien ook leuk