Antonio Banderas opent nieuw restaurant in Málaga

door admin
Antonio Banderas opent nieuw restaurant in Málaga

Dit wordt wel de toekomstige, gastronomische gouden mijl van Málaga genoemd. Het restaurant ligt op het karakteristieke terras en biedt een combinatie van traditionele gerechten en een Aziatisch menu voor de avonden.

Rustige start

Met een beperkte capaciteit van maximaal 60 dinergasten in de twee ruimtes van het restaurant (buiten en lounge) begint La Pérgola del Mediterráneo langzaam aan zijn activiteiten. Pablo Gonzalo Portillo, partner van Antonio Banderas in de hotelgroep Tercer Acto, legt uit dat er bewust gekozen is voor een rustige start om eventuele fouten te voorkomen. “Er is geen officiële aankondiging gedaan via sociale media en de eerste klanten zijn mensen die verbonden zijn aan de club. De dienstverlening zal geleidelijk worden uitgebreid vanaf het einde van deze week”.

Lees ook: Antonio Banderas wordt gezicht van toerisme in Andalusië

Twee keukenconcepten

Het restaurant biedt twee keukenconcepten. Enerzijds de traditionele Middellandse Zeekeuken met gerechten zoals rijst, vis en vlees, en anderzijds een ruimte gewijd aan de Aziatische keuken, vergelijkbaar met het menu van restaurant Tercer Acto. De Aziatische keuken zal vanaf de week van 10 juli alleen beschikbaar zijn voor het diner.

Strategische locatie

La Pérgola del Mediterráneo bevindt zich op een strategische locatie in de haven van Malaga, naast het strand en dicht bij Pier One en Casa de Botes. Het restaurant respecteert de essentie van de plek, die altijd ‘de pergola’ werd genoemd, en heeft het beroemde halfronde dak gerestaureerd.

Het terras biedt uitzicht op zee en heeft ook nieuwe structuren toegevoegd om schaduw te bieden, met een baanbrekend ontwerp. Iconische elementen, zoals de smeedijzeren stoelen, zijn bewaard gebleven.

La Pérgola zal tussen de 50 en 80 personeelsleden hebben, afhankelijk van de evenementen die plaatsvinden. Het restaurant heeft al verschillende grote evenementen gepland voor de eerste twee weken van deze maand, evenals familie- en bedrijfsevenementen. Om de toegang voor niet-leden te vergemakkelijken, is er een nieuwe deur geopend die direct naar het terras van het restaurant leidt, met uitzicht op het Casa de Botes.

Met een capaciteit van maximaal 700 diners, inclusief cocktailachtige evenementen, biedt La Pérgola een unieke culinaire ervaring. Het terras biedt plaats aan maximaal 500 gasten en de lounge heeft ruimte voor nog eens 200 gasten. Met deze opening voegt de Tercer Acto Group een vijfde hotel toe aan hun portfolio, naast Tercer Acto, Doña Inés, La Barra de Doña Inés en Atrezzo.

Lees ook: Antonio Banderas keert terug naar Málaga voor opnames met dochter

Dit vind je misschien ook leuk