Asturië wil geen Benidorm zijn

door admin
Asturië wil geen Benidorm zijn

Maar zoals de regionale president Adrián Barbón opmerkt, willen ze niet “elke vorm van toerisme”. De politicus zei dit tijdens de afsluiting van de I Hackaton LabInnovación Pública in Ribera de Arriba, die werd uitgezonden door omroep COPE. “Asturië wil geen massatoerisme zoals Benidorm, we willen geen deel uitmaken van dat soort toerisme”, benadrukte de president.

Barbón benadrukte dat de regio wel als bestemming voor toerisme wil blijven groeien, maar zich met name wil richten op ecotoerisme. De nadruk moet daarbij liggen op natuurlijke omgevingen, gecombineerd met culturele en gastronomische activiteiten en ook activiteiten gericht op het historische erfgoed.

De president pleit ook voor een langetermijnplanning op dit gebied. Het programma van zijn partij PSV-PSOE voor de autonome gemeenschap richt zich dan ook op het “strategische” om zich voor te stellen hoe Asturië er in 2033 uit zal zien.

Er is wel een toekomst in Asturië

Ook riep de president op om af te zien van het “permanente pessimisme dat zegt dat er geen toekomst is in Asturië”. Hij benadrukte dat de veranderingen die plaatsvinden in de regionale industriële sector “onvermijdelijk” zijn. Daarom moet “je betrokken raken bij deze verandering”, aldus Barbón.

Groei in toerisme

Onlangs werd Asturië nog verkozen tot de meest geliefde regio van Spanje door Spaanse burgers en toeristen. Voor deze regio is dat een welverdiende erkenning. Al bereikt de wetenschap dat het een erg mooie regio is om te bezoeken steeds meer mensen. Met name sinds de coronapandemie blijven de cijfers in de toeristische sector stijgen. Afgelopen Semana Santa bedroeg de bezettingsgraad meer dan 90% in landelijke etablissementen en hotels. Bij bungalows op campings was dat zelfs 100%.

Dit vind je misschien ook leuk