Avontuurlijke fotoweek in Zuid-Spanje

door admin
Avontuurlijke fotoweek in Zuid-Spanje

Als je goed met een camera overweg kunt en deze ook handmatig kunt bedienen én je wilt je vaardigheden vergroten, dan kun je van 2 tot en met 6 november 2017 terecht in Zuid-Spanje voor een unieke vijfdaagse masterclass fotografie. InSpanje.nl kon als voorproef een dagje mee om met een klein gezelschap de Peñon de los Castillejos in het binnenland tussen Nerja en La Herradura te beklimmen. 

Initiatiefnemers

Het initiatief van deze Outdoor Photography Experience komt van de mensen achter de bedrijven Activ8You en CostaMundo. Sophie Bruinsma en Lorenzo Borjesson van Activ8You en Jeroen Stultiens van CostaMundo bundelden hun gezamenlijke ervaring en passie voor hun bezigheden en hun omgeving in deze masterclass.

Activ8you

Activ8You is gevestigd in La Herradura (Granada) en gespecialiseerd in outdooractiviteiten op zee, in de bergen, onder water en in de sneeuw en organiseren al jaren excursies, evenementen en compleet verzorgde vakanties aan de Costa Tropical (de kust van de provincie Granada).

Costamundo

Costamundo is eveneens gevestigd in La Herradura en produceert documentaires en bedrijfsfilms. Jeroen Stultiens werkt al 25 jaar met een camera voor televisie en het bedrijfsleven. Hij maakte onder andere programma’s voor Veronica, MTV, RTL en NPO.

Martin Hogeboom

Voor de masterclass werd Martin Hogeboom aangetrokken. Hij is de professionele fotograaf die de deelnemers tijdens de vijf dagen zal begeleiden. Sinds 2001 specialiseert hij zich in portret- en outdoorfotografie. In 2016 is hij officieel ambassadeur van de Fuji X-camera’s geworden en bracht hij zijn eerste fotoboek ‘Everyday People’ uit. Martin heeft actief bijgedragen aan de samenstelling van het programa. Bij elke activitiet ligt de focus op een specifiek fotografisch thema. Deelnemers gaan gegarandeerd aan het einde van de week met een prachtig portfolio naar huis.

Tegelijkertijd deelnemen aan outdooractiviteiten en foto’s maken

Je doet een schat aan ervaring op met fotograferen in verschillende situaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Deelnemers doen alle outdooractiviteiten zelf en maken ondertussen foto’s. Zo is mooie plaatjes schieten hoog in de bergen tijdens een wandeling heel wat anders dan fotograferen terwijl je doet aan ‘coasteering’. Dit is een activiteit waarbij je de weg van de kust volgt door over rotsen en kliffen te wandelen, klimmen en springen. Tussendoor kijk je naar mooie hoekjes, een fraaie lichtinval en stop je om die vast te leggen met je camera.

Of wat te denken van het maken van prachtige foto’s in de grot van Nerja. Onder de noemer ‘lighting the darkness’ ga je na sluitingstijd deze beroemde grot binnen slechts getooid met je camera en een hoofdlamp. De verlichting in de grot is uit en je mag geen flitsers gebruiken. Zo word je uitgedaagd om met beperkt licht, sluitertijden en creativiteit toch mooie foto’s te maken.

Uiteenlopende activiteiten

Cursisten gaan verder nog met een mountainbike op pad, bezoeken de lokale markt voor kleurrijke en typisch Andalusische taferelen, fotograferen sporters tijdens een rugbywedstrijd en kunnen vanuit kayaks hun vaardigheden testen om met veel reflectie, tegenlicht, waterspatten en beweging ook nog goed beeldmateriaal te produceren.

High-Five-moment

Elke dag wordt afgesloten met nog een uitdaging: Het ‘High Five’ moment. Je krijgt een uur de tijd om je vijf beste, mooiste of meest interessante foto’s uit te kiezen en die aan je mede-cursisten te presenteren. Samen met Martin worden vragen doorgenomen en worden de foto’s geanalyseerd. Zo keert iedereen aan het einde van de week met 25 echte WOW-foto’s terug naar huis.

Aanmelden

Ben jij een amateur-fotograaf die van natuur en sporten houdt, over een goede basisconditie en over eigen apparatuur beschikt? Dan kun je je via deze link aanmelden voor de Outdoor Photography Experience. De enige vereiste is dat je je apparaten handmatig kunt instellen. Tussen het fotograferen door geniet je van de prachtige omgeving van La Herradura en van heerlijke Zuid-Spaanse gastronomie. Een absolute aanrader! Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk