Bar in Barcelona verkozen tot ’s werelds beste

door admin
Bar in Barcelona verkozen tot 's werelds beste

Sips in Barcelona is verkozen tot ’s werelds beste bar van 2023. Gelegen in het hart van Barcelona’s L’Antiga Esquerra de l’Eixample district, is Sips een toonbeeld van creativiteit en gastvrijheid. Dit etablissement, opgericht door Simone Caporale en Marc Álvarez, viel de jury op door zijn innovatieve haute couture cocktails tegen betaalbare prijzen. Het interieur van de bar, versierd met gedempte pasteltinten en gouden accenten, draait om een futuristische werkplek. Het ontwerp doet de barrière tussen klanten en bartenders verdwijnen. Dat benadrukt de menselijke kant van de service en zorgt voor een prettige drinkervaring. 

William Drew, directeur inhoud bij 50 Best, prees Sips. Hij verklaarde: “Als geesteskind van cocktailwereldiconen Marc Álvarez en Simone Caporale was Sips voorbestemd voor grootsheid, zelfs voordat het slechts een paar maanden na de opening in 2021 op nummer 37 terechtkwam. De bar vertaalt naadloos hedendaagse innovatie. en technische precisie tot een speels cocktailprogramma, begeleid door de warmste gastvrijheid. Dit maakte het tot een waardige winnaar van de titel The World’s Best Bar 2023.”

Andere Spaanse bars in de Top 50 zijn Salmon Guru in Madrid op 16 en Paradiso Barcelona op de vierde plaats.

Wereldwijde diversiteit en uitmuntendheid

De lijst van 2023 toont bars uit 28 steden en benadrukt zo de diversiteit en uitmuntendheid van de internationale drankensector. Onder de opmerkelijke winnaars waren: 

  • Renato ‘Tato’ Giovannoni van Florería Atlántico in Buenos Aires, bekroond met het Roku Industry-icoon
  • Lima’s Lady Bee, genaamd Campari One To Watch
  • De American Bar in Gleneagles in Auchterarder, Schotland, werd geëerd met de Siete Misterios Best Cocktail Menu Award
  • De Bareksten Best Bar Design Award ging naar Singapore’s Night Hawk, een bewijs van zijn raadselachtige en meeslepende interieurs

Duurzaamheid en creativiteit in de schijnwerpers

Verschillende speciale prijzen erkenden innovatie en duurzaamheid in de industrie. Zo won Röda Huset in Stockholm de Ketel One Sustainable Bar Award, wat het belang van milieubewustzijn benadrukt.

Het stemproces voor ’s werelds beste bar

The World’s Best Bars wordt samengesteld op basis van stemmen van de World’s 50 Best Bars Academy, bestaande uit 680 drankexperts met een gelijke man-vrouw verdeling. Deze omvatten bekende barmannen en -vrouwen, drankenschrijvers en cocktailspecialisten van over de hele wereld. Klik hier voor de volledige top 50.

Dit vind je misschien ook leuk