Barcelona wint opnieuw van Real Madrid

door admin

In Bernabeu kwam de thuisploeg via Cristiano Ronaldo nog wel op voorsprong, maar door treffers van Carles Puyol en Eric Abidal in de tweede helft won Barça alsnog. Volgende week is de return in Camp Nou.

Vroege achterstand

De eerste kans van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op. Madrileen Ronaldo werd gelanceerd door Karim Benzema en verschalkte in de korte hoek doelman Jose Pinto, die allesbehalve vrijuit ging. De vroege achterstand was het startsein voor Barça om de druk op te voeren.

Snel aanvalsspel

Real wist zich geen raad met het snelle aanvalsspel van de Catalanen en moest regelmatig gevaar toestaan. Andres Iniesta en Lionel Messi zagen hun schoten echter gekeerd worden door goalie Iker Casillas, Alexis Sanchez kopte op de lat en nogmaals Iniesta schoot van dichtbij naast.

Loepzuivere corner

Na rust viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Een loepzuivere corner van Xavi werd door de vrijgelaten verdediger Puyol binnengekopt. Barcelona was daarna dicht bij de 1-2, maar Iniesta raakte de kruising.

Kopbal

Na twaalf minuten in de tweede helft liet Real zich weer eens geleden. Barcelona-doelman Pinto herstelde echter iets van zijn fout bij de 1-0 door een kopbal van Benzema te keren. Barça bleef echter domineren en kansen creëren.