Benalmádena en Málaga voor het eerst gastheren van prestigieuze hockeytoernooien

door admin
hockeytournooien

Hockeyfans in de regio Málaga opgelet! Benalmádena en Málaga zijn uitgekozen als de gaststeden voor de Copa del Rey en de Copa de la Reina Iberdrola. Deze prestigieuze hockeytournooien laten alles zien wat het Spaanse tophockey te bieden heeft.

Op één editie na, werden deze prestigieuze hockeytoernooien in de regio’s Madrid en Catalonië gehouden. Voor het eerst in de geschiedenis van het Spaanse hockey reizen alle topteams af naar de Costa del Sol.

De Copa del Rey en de Copa de la Reina Iberdrola vinden plaats van vrijdag 15 tot zondag 17 maart 2024.Deze evenementen markeren een belangrijk moment in de sportkalender van Spanje. Ze worden georganiseerd door de Koninklijke Spaanse Hockey Federatie samen met de Andalusische Hockey Federatie. Ook de ontvangende hockeyclubs CHP Benalmádena, CH Málaga Carranque en CD Málaga91 spelen een belangrijke rol.

Zestien teams

De toernooien, die respectievelijk hun 108e en 40e editie vieren, zullen 16 teams verwelkomen. Acht mannelijke en acht vrouwelijke teams zullen strijden om de felbegeerde titels. De Club de Campo en RC Polo, de huidige kampioenen, zullen hun titels verdedigen tegen een sterke line-up van teams. Daaronder Junior FC, Club Egara, RS Tenis, Atlètic Terrassa, CD Terrassa en Sanse Complutense.

De loting voor de finalefases van de toernooien vond plaats in het Castillo de El Bil Bil in Benalmádena, onder het voorzitterschap van Santi Deó, de voorzitter van de RFEH. Dit evenement is onderdeel van de vieringen van het 75-jarig bestaan van de Andalusische Hockey Federatie.

copa del rey

Loting en wedstrijdschema onthuld

De loting heeft geleid tot een spannend wedstrijdschema. Voor de Copa del Rey beginnen de wedstrijden op vrijdag 15 maart met CD Terrassa tegen RS Tenis, gevolgd door RC Polo tegen Junior FC, Sanse Complutense tegen Club Egara, en Club de Campo tegen Atlètic Terrassa. De halve finales vinden plaats op zaterdag, met de finale en de strijd om de derde plaats op zondag.

Een vergelijkbaar schema was het resultaat voor de Copa de la Reina, met Sanse Complutense tegen Junior FC, RC Polo tegen Club Egara, CD Terrassa tegen Club de Campo, en Real Sociedad tegen Atlètic Terrassa op de openingsdag. De finale en de wedstrijd om de derde plaats zullen ook op zondag plaatsvinden.

Klik hier voor toegangskaarten

Een boost voor Andalusië

Arturo Bernal, de Andalusische minister van Toerisme, Cultuur en Sport, heeft zijn tevredenheid geuit over de keuze van Andalusië als gastheer voor deze prestigieuze evenementen. Hij benadrukte het positieve effect dat het evenement zal hebben op het toerisme en de economie van de regio. Santi Deó benadrukte ook de uitstekende kans voor hockeyfans om te genieten van tophockey in combinatie met het rijke toeristische aanbod van Benalmádena en Málaga.

Nadat de afgelopen edities zijn gehouden in Barcelona en Madrid, zal de Copa del Rey en de Copa de la Reina Iberdrola voor het eerst gezamenlijk in Andalusië worden gehouden. Voor alle hockeyfans in de regio Málaga is het een uitgelezen kans om te genieten van Spaans tophockey.

Hockeyclub Benalmádena

Hockeyclub Benalmádena bestaat al bijna veertig jaar. De club heeft jeugdteams (m/v) die deelnemen aan Andalusische competities vanaf de categorie Benjamines (8-9 jaar) tot veteranen. Voor de allerkleinsten is er de ‘Escuela de Hockey’ (hockeyschool). Daar kunnen kinderen vanaf 4 jaar op een speelse manier kennis maken met deze sport. Vanwege de ligging aan de internationale kust spelen er ook veel leden van andere nationaliteiten dan de Spaanse. Daaronder Nederlanders, Belgen, Argentijnen, Ieren en Britten. Meer weten of aanmelden? Klik dan hier.

Lees ook: Nederlandse hockeydames op trainingskamp in Benalmádena

Dit vind je misschien ook leuk