Beroemd restaurant elBulli gaat weer open in 2020

door admin
Beroemd restaurant elBulli gaat weer open in 2020

Dit restaurant in Cala Montjoi in Girona zal dan ook gaan dienen als onderzoekscentrum en experimenteerruimte. Het nieuwe project van Adrià zal elBulli 1846 heten en krijgt een ruimte van zesduizend vierkante meter voor exposities en creatieve werkplaatsen. Een team van twintig personen zal zich toeleggen op culinair onderzoek en experimenten. Het restaurant zelf en de keuken zullen gerenoveerd worden en ter aanvulling dienen voor het ‘Lab expositivo’, zo legde de sterkok uit. 

Adrià kondigde ook aan op zoek te zijn naar culinaire professionals uit de hele wereld die ‘hun talent willen wijden aan het onderzoeken van de creativiteit in de keuken, vanuit zeer diverse invalshoeken gebaseerd op verschillende takken van menselijke kennis’ en zo willen bijdragen aan Adrià’s experiment. De oproep zal vanaf 3 februari gepubliceerd worden en geïnteresseerden kunnen tot juni reageren. 

Ook wees de energieke Adrià op andere projecten van zijn hand zoals de website van de Stichting elBulli, ‘La Bullipedia’ of ‘La Bulligrafía’.  Met Bullipedia beoogt de chef de Wikipedia samen te stellen van de westerse ‘haute cuisine’ door de eeuwen heen. Met Bulligrafia doelt hij op alle documentatie die zal leiden tot de opening van de grote tentoonstellingsruimte in 2020. Hierin komt een overzicht van alle kennis en informatie die hij heeft vergaard op de weg naar het succes van elBulli en alles over de avantgardistische Spaanse keuken van de afgelopen drie decennia. Deze ruimte wordt in 2022 geopend.

elBulli

elBulli werd beschouwd als een van de beste restaurants in de wereld. In 2009 werd het voor de vierde opeenvolgende keer gekozen tot beste restaurant ter de wereld volgens The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants. Vanaf 1997 had het restaurant drie Michelinsterren. Op 31 juli 2011 was El Bulli voor het laatst open als restaurant. In 2012 en 2013 was het helemaal gesloten, in 2014 heropende de locatie als een culinair onderzoekscentrum van de elBullifoundation.

Ferràn Adrià

Ferràn Adrià werkt samen met verschillende bedrijven en geeft lezingen over de hele wereld en schreef verschillende boeken. Hij wordt beschouwd als een van de beste chefs ter wereld.

Dit vind je misschien ook leuk