Beroemde Spaanse serie ‘Aquí no hay quien viva’ herleeft via actrice op TikTok

door admin
Beroemde Spaanse serie 'Aquí no hay quien viva' herleeft via actrice op TikTok

De serie werd uitgezonden door Antena 3 tussen september 2003 en juli 2006. Het vertelt over het leven van een eigenaardige gemeenschap van bewoners van Desengaño 21: een gebouw van drie verdiepingen met twee huizen per verdieping, een zolder, een portier en een aangrenzend pand. Wie ooit met het idee is gekomen, is onbekend. De serie is gemaakt door Laura Caballero en Alberto Caballero, nicht en neef van producent José Luis Moreno. Aquí no hay quien viva was een van de meest succesvolle Spaanse series in de geschiedenis, met een schermaandeel van meer dan 40% en het werd de meest bekeken serie van de jaren 2000 in Spanje.

In een van de eerste afleveringen ‘Érase una historia de miedo’ (er was eens een eng verhaal), die velen zich zo rond Halloween vast kunnen herinneren, geloven de buren dat er een geest in het gebouw is. Het was de negende aflevering van het eerste seizoen. De bewoners van het gebouw leven hun eigen horrorverhaal. De protagonist? Een meisje dat wordt aangezien voor een geest die in het begin van de 20e eeuw in het gebouw stierf.

Actrice doet scènes herleven op TikTok

Het meisje, dat eigenlijk de dochter was van Armando (de zoon van Concha), werd gespeeld door de piepjonge actrice Elisa Drabben.
Nu, 18 jaar later, stapt Elisa opnieuw in de schoenen van Rebeca Rubio. Dat doet ze via TikTok, waar ze een van de scènes heeft nagemaakt van ‘Aquí no hay quien viva’ (hier woont niemand), in Spanje beter bekend onder de afkorting ANHQV. Daarnaast onthult de actrice: “Dat was mijn echte rugzak voor school en als je aandringt, de laarzen en de jas ook. Een babystem en echt een heel schattig meisje en de waarheid die we nu nog hebben is een dame die vroeg opstaat op een zondag. Gelukkig bijna Halloween”, schreef de actrice bij de video.

Onder Elisa’s post staan veel reacties. De betreffende aflevering maakt deel uit van de Spaanse televisiegeschiedenis. Sterker nog, het is een van de favoriete hoofdstukken van de kijkers. 

Elisa’s huidige leven

Momenteel maakt Elisa deel uit van de cast van El Pueblo, de Spaanse komedie van Amazon, waarin een groep mensen naar een onbewoond stadje gaat om een ​​nieuw leven te beginnen. Daarnaast deed ze mee aan dramaseries als El síndrome de Ulises. Het meisje op zolder dat ze speelde zal zonder twijfel echter altijd in de herinnering blijven van fans van de serie. 

Dit vind je misschien ook leuk