‘Blootvoets’ hotel op Mallorca krijgt klachten van omwonenden over stankoverlast

door admin
'Blootvoets' hotel op Mallorca krijgt klachten van omwonenden over stankoverlast

Het Barefoot Hotel Mallorca in Portocolom op het Balearische eiland, dat blootvoets lopen promoot, heeft wat opstartproblemen. Omwonenden klagen over stankoverlast.

Die overlast wordt gerelateerd aan de generator die het hotel van elektriciteit moet voorzien. Het hotel werd in juli ingehuldigd, maar kreeg vanwege leveringsproblemen nog geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Daarom is het hoofdgebouw, waar ook de kamers zich bevinden, hiervan afhankelijk. 

Het apparaat genereert niet alleen elektriciteit, maar ook lawaai en geuren die de slaap en het welzijn van de omwonenden negatief beïnvloeden. “We staan ​​voortdurend in contact met omwonenden en doen er alles aan om de situatie op te lossen”, zegt Christiane Winter-Thumann, merk- en communicatiedirecteur van Barefoot Hotel. Zij wees echter ook naar de energieleverancier als boosdoener vanwege vertragingen in de afgesproken hervormingen.

“Uiteindelijk gebeurt er niets”

De woordvoerster vervolgt dat het elektriciteitsbedrijf de afgelopen week herhaaldelijk had toegezegd de ontbrekende stroomaansluitingen aan te leggen, waarvoor bouwwerkzaamheden hadden moeten plaatsvinden. “Misschien is het iets typisch Spaans, dat je een oplossing en hulp verwacht en uiteindelijk gebeurt er niets. We hebben al talloze klachten ingediend”, aldus Thumann.

Volgens Thumann ontvangt de accommodatie nauwelijks klachten van bezoekers van het hotel. De generator is gescheiden van het hoofdgebouw en de bovengenoemde geuren zouden naar tevredenheid worden afgevoerd. Wel is het zo dat wanneer het opparaat opstart er een onaangename geur kan ontstaan. Toch is het ook voor de hotelketen een moeilijke situatie. Slechts 50 procent van de hotelcapaciteit kan worden benut. 

Barefoot Hotel Mallorca 

Het Barefoot Hotel Mallorca is een vijfsterrenhotel, gelegen in Portocolom, aan de kust van de Middellandse Zee. Het heeft een spa, een buitenzwembad, een ‘hammam’ en een breed scala aan diensten gericht op wellness en gezondheid. ‘Blootsvoets’ verwijst naar de mogelijkheid voor gasten dat zij blootvoets door de hotelfaciliteiten bewegen. Zij profiteren daarbij van natuurlijke materialen zoals hout of op zand gebaseerde vloeren voor comfort en hygiëne. 

Dit vind je misschien ook leuk