Antequera is voor even Playmobil stad

door admin
Antequera is voor even Playmobil stad

In totaal tien exposities van het wereldberoemde speelgoed moet jong en oud aantrekken om een bezoekje aan deze centraal in de provincie Málaga gelegen stad te brengen. Het initiatief is afkomstig van een lokale ondernemer die met de Playmobil-tentoonstellingen geld wil inzamelen voor sociale organisaties die kwetsbare groepen in de samenleving helpen. Dat zou moeten lukken, aangezien een vorig gelijksoortig initiatief in 2013 ruim 33.000 personen trok en dankzij de gemeente Antequera, de Fundación Unicaja, de stichtingen Seainant en Audiolis die 80 procent van de kosten voor de montages van de Playmobil exposities en de huur van de ruimtes voor hun rekening nemen. 

Bezoekers betalen 4 euro per persoon en kunnen de drie kerken San Francisco, Santa Clara en San Juan de Dios betreden waar grote installaties zijn gerealiseerd. Die behandelen tijdperken vanaf de prehistorie tot onze tijd. Tegelijkertijd leert men meer over de (regionale) geschiedenis met klinkende expositienamen als ‘De koude oorlog’, Jurassic Island’, ‘De mens en de natuur’, ‘Colorado Woods’, ‘Een dag in het dorpje Graussen’, Missie Mali’ en ‘Antequera en Kapitein Moreno’. Deze installaties doen mee aan de eerste nationale Playmobil-wedstrijd ‘Ciudad de Antequera’.

In het museum Museo de la Ciudad zijn op de begane grond weergaven te zien van Playmobil uit de tijd van de prehistorische grafmonumenten, de dolmens van Antequera, die dit jaar nog werden bijgeschreven op de lijst met werelderfgoed van Unsesco. Op de pleinen Castilla en Coso Viejo zijn twee fotoexposities van de fotograaf Miguel Bueno die een jaar lang op verschillende plekken in de stad kleine Playmobil-voorstellingen fotografeerde.

Wie met eigen ogen wil zien wat er allemaal voor moois is gemaakt kan van maandag tot vrijdag van 16 to 20 uur terecht en in het weekend en op feestdagen van 10 tot 14 uur. Behalve op 24 en 31 december, dan zijn ze gesloten. 

Dit vind je misschien ook leuk