Vanaf 1 juli is de realityserie Het Spaanse dorp: Polopos te zien op tv

door admin
Vanaf 1 juli is de realityserie Het Spaanse dorp: Polopos te zien op tv

Polopos ligt op een hoogte van 800 meter op 12 kilometer van de kust van de provincie Granada en hoort bij de kustgemeente La Mamola. Het heeft zoals zovele Spaanse dorpen al jaren te maken met een leegloop. Het bergdorpje telt nu nog maar 58 volwassen inwoners en 2 kinderen waar er voorheen nog 2.000 mensen woonden. Voor winkels moeten inwoners naar een dorp in de buurt. In Polopos zijn alleen nog twee bars en er rijdt een SRV-wagen rond. Burgemeester Matías Gonzaléz Braos hoopt dat de serie daar verandering in gaat brengen. 

Het Spaanse dorp: Polopos wordt vanaf 1 juli elke avond uitgezonden om 21:30 uur bij RTL4. In de realityserie worden vijf Nederlandse koppels gevolgd die hun leven helemaal omgooien en alles op alles zetten om een nieuw bestaan in Polopos op te bouwen. De Nederlandse koppels met de beste ideeën mogen zich definitief in het dorp vestigen. Ze bouwen hun Spaanse casa om tot droomhuis, beginnen een bedrijf en brengen zo nieuw leven in de straten van het dorp. De grote vraag is welk koppel uiteindelijk de meeste dorpsbewoners weet te overtuigen en de grootste vooruitgang boekt om Polopos weer op de kaart te zetten. 

Aflevering 1 en 2 zijn gereserveerd voor de presentatie van de nieuwe dorpsbewoners. Tien koppels vertellen wat ze willen en hoe zijn hun nieuwe leven in Polopos vorm denken te gaan geven. De Dorpsraad beslist op 2 juli welke vijf koppels mogen blijven. In die raad zitten drie dorpsbewoners en de burgemeester.  

Elke week moeten de koppels een opdracht uitvoeren waarmee het dorp extra extra onder de aandacht hoopt te komen. Het koppel dat volgens de dorpsbewoners uiteindelijk het beste is geïntegreerd en het succesvolst is geweest om Polopos weer op de kaart te zetten wint 20.000 euro. Bovendien worden de winnaars uitgeroepen tot ‘ereburgers’.

Heb je een van de afleveringen gemist, dan kun je die hier alsnog bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk