Spectaculair lange hangbrug geopend in Málaga

door admin
Spectaculair lange hangbrug geopend in Málaga

Deze routes zijn onderverdeeld in verschillende etappes die afzonderlijk te lopen zijn. Op een van die etappes wordt op 26 oktober een nieuwe loopbrug geopend voor publiek. Het gaat om een hangbrug die op 50 meter hoogte wordt bevestigd in een kloof tussen de dorpen Canillas de Aceituno en Sedella in de streek La Axarquía.

De brug van 50 meter lang en 1.20 meter breed maakt de route een stuk spectaculairder. De route wordt overigens al de ‘Caminito del Rey van de Axarquía’ genoemd vanwege de gelijkenissen met de veel beroemdere wandelroute in de gemeente Ardales bij de stuwmeren van Guadalhorce, eveneens in de provincie Málaga.

Om de brug te bevestigen moesten de bouwers op onorthodoxe wijze te werk gaan. Omdat de bouwmaterialen niet per vrachtwagen aangeleverd konden worden, kwamen ze de ene keer per helikopter, de andere keer via tokkelbanen, quads en zelfs via muilezels.

Naast de bouw van de nieuwe brug, zijn ook de al bestaande loopbruggen en de padden gerepareerd en verbeterd. Tegelijkertijd is er een nieuw pad aangelegd van iets meer dan een kilometer lang. De provincie heeft in dit laatste hele project een bedrag van 600.000 euro geïnvesteerd.

Route El Saltillo

De vernieuwde wandelroute inclusief nieuwe brug begint op het centrale plein in het dorp Canillas de Aceituno en is in totaal 8 kilometer lang heen en terug. Op het gedeelte van de route in Sedella zijn op de moeilijkste punten nieuwe kettingen aangebracht en is het pad verstevigd om dit voor een breder publiek toegankelijk te maken. Het pad is in tegenstelling tot zijn grote broer de Caminito del Rey gratis en zal volgens het provinciebestuur een belangrijke aantrekkingskracht gaan hebben op toeristen. 

Gran Senda

De Gran Senda, waar El Saltillo onderdeel van uitmaakt, is 745 kilometer lang en onderverdeeld in 35 etappes. Deze doorkruist 60 gemeenten, 4 nationale parken, twee beschermde natuurgebieden en 3 ‘parajes naturales’. Bovendien sluit de route aan op de Gran Recorrido GR-92, E-12 en de Camino Mozárabe de Santiago (GR-245).

Lees ook:

El Saltillo, het kleine broertje van de Caminito del Rey in de Axarquía

Axarquía, onbedorven parel aan de Costa del Sol

Dit vind je misschien ook leuk