Digital Nomads: redenen om voor Spanje te kiezen

door admin
Digital Nomads: redenen om voor Spanje te kiezen

Spanje is een perfecte bestemming voor digitale nomaden. Dit veelzijdige land heeft een overvloed aan locaties om uit te kiezen en velen van hen worden door kenners erkend als topplekken voor digital nomads. Een digitale nomade is iemand die overal kan werken en dat ook doet. Degenen die vrij zijn van beperkingen zoals het hebben van een vaste werkplek, kunnen hun spullen pakken en zich – al dan niet tijdelijk – vestigen waar ze maar willen. 

Het aantal digital nomads onder mensen met beroepen zoals copywriters, grafisch ontwerpers, softwaredevelopers en webexperts neemt rap toe. Dit zijn degenen die het meest geneigd zijn om hun leven en werk in een koffer te stoppen om meer van de wereld te zien, terwijl ze toch een inkomen houden. 

Wat maakt een locatie geschikt voor een digital nomad?

Het belangrijkste waarover een digitale nomade beschikking moet hebben om op afstand te kunnen werken is een zeer goede wifi- en internetverbinding. Als aan die basisvoorwaarde is voldaan, verlangt de nomadische levensstijl nog andere zaken, zoals ​​coffeeshops om vanuit te werken, comfortabele co-working spaces, netwerkevenementen en een overvloed aan mogelijkheden om de vrije tijd goed door te brengen.

Digital  nomads combineren hun werk met reizen, dus verlangen ze meer dan alleen een zonnig klimaat.

Wifi

Geen internet, geen werk. Dat is de gouden regel. Dus hoewel een retraite in de bergen geweldig klinkt, kun je niets verdienen als je geen verbinding kunt maken. Digital nomads zoeken woonruimte met een snelle internetverbinding en glasvezel is bijna essentieel. Steden met gratis wifi-verbinding op straatniveau scoren hoog. Een uurtje werken in het park of op het strand is een gezonde en inspirerende verandering van omgeving.

Coffeeshops

Soort zoekt soort en telewerkers zitten graag bij elkaar in een goede coffeeshop, of wisselen meerdere goede coffeeshops waar de sfeer prettig is met elkaar af.  Door van de ene coffeeshop naar de andere te gaan, wordt werken op afstand een geweldige levensstijl. Het Spaanse leven draait om coffeeshops en bars waar een constante stroom mensen de werknemer gestimuleerd houdt. Málaga is hier een goed voorbeeld met meerdere bars en coffeeshops verspreid over het stadscentrum, de haven en de zeeboulevard.

Co-working-kantoren

Een van de vele gevolgen van de COVID-19-pandemie is een herindeling en heroverweging van werkruimten. Hotels zijn in veel gevallen door de afwezigheid van toeristen omgeschakeld en met name hotels in drukke steden bieden co-working ruimtes tegen een redelijke prijs. Met internetverbinding, vergaderruimten en andere kantoordiensten geeft het de zakelijke sfeer die nodig is om bergen werk te kunnen verzetten.

Cultuur en vrije tijd

Als de werkdag voorbij is, wil de digitale nomade er op uit om zijn of haar nieuwe, tijdelijke thuis te ervaren. Strand, museum, cultuur of lokale gastronomie, de ideale balans tussen werk en privé wordt bereikt. Het is ‘slow travel’ op zijn best.

Waarom Spanje voor deze levensstijl?

Simpel – het land heeft alles waar een digitale nomade naar op zoek is in zijn steden en fantastische stranden en natuur in de buurt. Madrid en Barcelona zijn start-up hubs. Dat betekent dat er veel internationale zakelijke en netwerkmogelijkheden zijn. De relatief lage kosten van levensonderhoud in Spanje, afgezien van Madrid en Barcelona, in vergelijking met andere Europese steden, maakt het dubbel aantrekkelijk. Tel daarbij het mooie weer op en je hebt een ideale combinatie.

 

Spaanse hotspots voor digital nomads

 

De Canarische Eilanden

Jaar na jaar zijn Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria vaste favorieten geworden onder de nomadengemeenschap. Nomadalist, rangschikt ze in de top 10 van wereldwijde plaatsen waar digitale nomaden zich kunnen vestigen. Lonely Planet plaatste Las Palmas onlangs op nummer 1.

Barcelona

Barcelona is een bruisende stad met veel activiteiten en een uitstekende plek voor co-working spaces. Een koffieshop vinden om er een paar uur op de laptop te kunnen werken is eenvoudig. Loop er 5 minuten rond en je passeert zeker één coffeeshop. Barcelona behoort ook tot de top 10 van startup-hubs in Europa. Voor de ondernemer zorgen de sfeer, de infrastructuur en de netwerkmogelijkheden ervoor dat ze er goed kunnen slagen.

Valencia

Valencia is de goedkopere zus van Barcelona, ​​maar alleen in termen van kosten van levensonderhoud. Voor alle andere belangrijke zaken voor telewerkers heeft de stad het vrijwel evengoed voor elkaar. De stad is omgeven door prachtige stranden en mooie natuur en platteland. Je kunt er fraaie, moderne architectuur bewonderen en er is een interessant cultureel leven.

Madrid

Digitale nomaden rangschikken Madrid hoog als vrouwvriendelijk, gemakkelijk beloopbaar, een geweldig nachtleven, wifi in de hele stad en goede werkplekken. Met onder veel meer musea zoals het Prado en het Reina Sofia bij de hand, is het aantal culturele voorzieningen erg interessant. Onder de digitale nomaden in Madrid heerst de gewoonte om in de winter naar het zuiden te trekken. Want het gevaar is dat je een beetje kieskeurig wordt!

Malaga

Voor de hete zomers, milde winters en een bijna heel jaar rond buitenleven is Malaga een van de beste steden van Europa voor digital nomads. De kosten van levensonderhoud zijn lager dan in Barcelona, Madrid en Valencia. Het science park wordt steeds groter en is ook booming, geweldig voor start-ups, werk en netwerkmogelijkheden. En vergeet de tiendaagse feria in augustus niet, een van de grootste feesten in Spanje. Daarnaast liggen de fraaie stranden van de Costa del Sol en Costa Tropical op je te wachten of in de winter voor een dagje skiën de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. 

Dit vind je misschien ook leuk