De leukste plekken voor een glamping in Spanje

door admin
De leukste plekken voor een glamping in Spanje

Niet zo gek dus dat hier extra op wordt ingespeeld door verschillende grote partijen. Wat we namelijk zien, is dat de vraag naar ‘luxe’ kamperen steeds verder groeit. Mensen willen rustig vakantie vieren op de camping, maar dan wel met de faciliteiten van een hotel. Deze nieuwe vorm van kamperen, wordt ook wel ‘glamping’ genoemd. Hoe dit precies werkt en wat de leukste plekken in Spanje zijn om dit te kunnen doen, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een glamping precies?

Voor we verder gaan met de leukste plekken van Spanje, is het eerst goed om wat verder in te gaan op het nieuwe fenomeen ‘glamping’. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’. Het is een vorm van kamperen waarbij luxe en comfort centraal staan. In tegenstelling tot traditioneel kamperen, waarbij je een tent opzet en op primitieve wijze verblijft, biedt een glamping accommodatie meer luxe en gemak. Glampings hebben vaak ingerichte tenten, lodges, boomhutten of andere bijzondere accommodaties die zijn uitgerust met comfortabele bedden, eigen badkamers, keukens en soms zelfs voorzieningen zoals een zwembad, een restaurant of een spa. Je kunt je dus wel voorstellen dat het allemaal net even luxer is, dan de traditionele campings zoals we deze kennen.

De Costa Brava

De Costa Brava, gelegen aan de noordoostelijke kust van Spanje, is een idyllische bestemming voor glamping liefhebbers. Jaarlijks trekken hele hordes Nederlanders naartoe om daar te genieten van de prachtige stranden, het helderblauwe water en natuurlijk ook de prachtige natuur.

Lees ook: De 25 beste Spaanse campings

Het voordeel van het camperen in deze regio, is dat je volledig zelf bepaald wat je doet. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige tent, maar kun je ook kiezen voor een luxe bungalow of zelfs een villa op een park. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je helemaal zelf bepaald hoeveel ‘glamour’ je wilt toevoegen aan je vakantie. Kortom, de keuze is volledig aan jezelf dus.

Andalusie

Wanneer je verzekerd wilt zijn van goed weer, dan is het zuiden van Spanje een absolute aanrader. Andalusië staat bekend om zijn zonnige klimaat, uitgestrekte olijfboomgaarden, glooiende heuvels, interessante steden en charmante witte dorpjes. Of je nu kiest voor een glamoureuze ‘joert’ in de bergen, een luxe tent aan de kust of een luxe villa in het binnenland, het kan allemaal.

Nu is het niet voor de hand liggend dat je voor een avontuurlijke vakantie kiest voor een joert in de bergen, maar is een luxe tent aan de kust wel aannemelijk. Het enige waar je wel goed naar moet kijken, is naar de faciliteiten op de camping of het park zelf. Vooral wanneer je kiest voor een glamping, is het dus wel handig dat je hier ook gebruik van maakt, je betaalt er immers wel gewoon voor. 

Lees ook: Kun je kamperen op de Spaanse stranden?

Dit vind je misschien ook leuk