Deze 7 dorpen zijn de perfecte investering voor een huis in Spanje

door admin
Deze 7 dorpen zijn de perfecte investering voor een huis in Spanje

Natuurlijk blijven de grotere steden in Spanje, zoals Barcelona en Madrid, in trek vanwege de ligging en de kans om een baan te vinden. Toch zijn de prijzen daar ook naar. Dit terwijl in provincies als Toledo en Cuenca, die beide aan Madrid grenzen, dorpen te vinden zijn met huizen die zeer betaalbaar zijn én op minder dan een uur rijden van de grote stad.

Idealista heeft zich voor dit onderzoek gefocust op de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning en deze zeven dorpen blijken een zeer goede investering als het gaat om onroerend goed gecombineerd met rust en schoonheid van de omgeving.

Alcaudete de la Jara

Deze gemeente ligt in de provincie van Toledo en heeft de goedkoopste vierkante meterprijs van heel Spanje. Gemiddeld betalen kopers hier 329 euro per vierkante meter voor een huis. Het dorpje telt iets meer dan 1.700 inwoners en heeft een fantastische ligging aan de rivier Gévalo.

Lucillos

Het tweede dorp op deze lijst ligt ook in de provincie van Toledo en is slechts 40 minuten rijden van de gelijknamige en charmante hoofdstad. Per vierkante meter betaal je gemiddeld 363 euro. Hier heerst vaak een heerlijke rust want het dorp telt slechts 500 inwoners.

Almadén

Het dorp Almadén is gelegen in Ciudad Real en heeft een gemiddelde vierkante meterprijs van 372 euro. Het ligt ongeveer 100 kilometer verwijderd van de hoofdstad van de provincie en telt 5.500 inwoners. Bijzonder aan deze plek is dat hier de cinnabermijnen te vinden zijn waar kwik wordt gewonnen. In 2012 is deze plek door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed.

Pulgar

Ook dit dorp is te vinden in Toledo waar mensen gemiddeld 374 euro per vierkante meter voor een huis betalen. Het kleine dorp heeft een oppervlakte van 38 vierkante kilometer en telt minder dan 1.500 inwoners.

Campo de Criptana

Dit dorp is beroemd vanwege de tien windmolens in de stijl van Don Quijote de La Mancha waarvan sommige dateren uit de zestiende eeuw. Het dorp telt 13.000 inwoners en is een van de meest dichtbevolkte dorpen uit deze lijst. Per vierkante meter wordt in Campo de Criptana 398 euro betaald voor een huis.

Cabezamesada

Dit dorp ligt in La Mancha en is de perfecte plek voor rustzoekers. Het dorp telt slechts 330 inwoners. Voor een woning wordt hier gemiddeld 405 euro per vierkante meter betaald.

Horcajo de Santiago

De laatste stad op deze lijst van Idealista is gelegen in de provincie Cuenca. Hier wordt eveneens gemiddeld 405 euro per vierkante meter voor een woning betaald. De gemeente telt slechts 3.500 inwoners maar het dorp is alles behalve saai te noemen. Dagelijks kun je genieten van een enorme verscheidenheid aan Spaanse eetgelegenheden. Ook worden hier jaarlijks de patroonsfeesten van El Vítor en het feest van Virgen del Carmen gevierd.

Dit vind je misschien ook leuk