Deze Spaanse artiesten zijn genomineerd voor de Latin Grammy in Sevilla

door admin
Deze Spaanse artiesten zijn genomineerd voor de Latin Grammy in Sevilla

De ceremonie, die de rijkdom, kwaliteit en diversiteit van de Spaans- en Portugeestalige muziekindustrie viert, belooft een spectaculaire avond te worden met tal van Spaanse artiesten in de schijnwerpers.

Pablo Alborán leidt de Spaanse nominaties met vijf mogelijke awards. Hij is genomineerd voor ‘Opname van het Jaar’ voor zijn nummer “Carretera y manta”, ‘Album van het Jaar’ en ‘Beste Pop Vocal Album’ voor “La cu4rta hoja”, ‘Lied van het Jaar’ voor “Amigos” (een samenwerking met de Argentijnse María Becerra), en ‘Beste Poplied’ voor “Contigo” (samen met Sebastián Yatra).

Quevedo, een opkomende ster in de stedelijke muziekscene, heeft twee nominaties voor zijn samenwerking met Bizarrap, die nummer één werd op Spotify. Ze zijn genomineerd voor ‘Beste Urban Fusie/Uitvoering’ en ‘Beste Urbane Lied’.

Rosalia

Rosalía, de succesvolle Catalaanse artiest, is ook genomineerd voor ‘Opname van het Jaar’ met haar zomerhit “Despechá”. Haar flamboyante stijl en unieke mix van moderne en traditionele elementen hebben haar tot een internationaal fenomeen gemaakt.

De band Arde Bogotá, uit Cartagena, Murcia, heeft ook twee nominaties ontvangen, waaronder ‘Beste Rock Album’ voor “Cowboys De La A3” en ‘Beste Rock Song’ voor “Los Perros”.

Andere opvallende Spaanse genomineerden zijn Vanesa Martín, die optreedt tijdens de Latin Grammy Premiere en genomineerd is voor ‘Beste Traditionele Pop Vocal Album’ met “Placeres y Pecados”, en Manuel Carrasco, ook genomineerd in dezelfde categorie voor zijn album “Corazón y flecha”.

Alajandro Sanz

Alejandro Sanz, een veteraan van de Latin Grammy’s met 24 Latin Grammy’s sinds 2001, heeft twee nominaties ontvangen, waaronder een voor ‘Opname van het Jaar’ met “Correcaminos” en ‘Lied van het Jaar’ met “NASA”.

Sen Senra heeft ook een nominatie behaald in de categorie ‘Best Short Version Music Video’ voor No Quiero Ser Un Cantante, een project dat hij filmde in zijn geboortedorp San Miguel de Presqueiras (Forcarei in Galicië) en ook in Soutelo de Montes.

Deze nominaties tonen aan dat de invloed en diversiteit van de Spaanse muziekscene en de rol ervan in de wereldwijde Latijns-Amerikaanse muziekindustrie groot is. 

Flamenco

De categorie ‘Beste Flamenco Album’ brengt vijf artiesten samen in Sevilla komende donderdag die veel bekendheid zullen hebben. Omar Montes is een van de namen die de uitgebreide lijst met genomineerden heeft gehaald, en in deze categorie in het bijzonder, voor zijn album Quejíos de un malante, een kandidatuur die hij deelt met Pura sangre, van Israel Fernández, met Por la tangent, van Diego Guerrero, met Camino, van Niña Pastori en met Prohibido El Torque, van Juanfe Pérez.

Tijdens de Latin Grammy Premiere, die samenvalt met de Internationale Flamencodag, zullen de vijf artiesten een bijzondere en historische muziekpresentatie geven als eerbetoon aan het genre.

Dit vind je misschien ook leuk