Deze Spaanse bedrijven hebben de beste reputatie

door admin
Deze Spaanse bedrijven hebben de beste reputatie

Het Spaanse adviesbureau Advice zet de 10 bedrijven uit Spanje met de beste reputatie in 2022 op een rijtje. Spaanse bedrijven zijn door experts gewaardeerd op hoe ze zich door de pandemie en financiële crisis slaan en hoe ze omgaan met de oorlog in Oekraïne.

Caixabank-Fundación La Caixa is het bedrijf in Spanje met de beste reputatie van 2022. Zo concludeert het Spaanse adviesbureau Advice in haar rapport waarin veel Spaanse bedrijven zijn geanalyseerd. De bedrijven die na Caixabank dit jaar als best uit het onderzoek komen zijn El Corte Inglés, Telefónica, Mercadona en Inditex.

Hoe wordt bepaald welke Spaanse bedrijven de beste zijn?

Advice voert dit onderzoek periodiek uit waarbij dit jaar 2.400 mensen uit de zakenwereld, managers, politici, analisten en journalisten hun mening hebben gegeven over diverse Spaanse bedrijven. Deze bedrijven worden met elkaar vergeleken op basis van verschillende factoren en gebeurtenissen die zich recentelijk hebben voorgedaan.

Zo let Advice op hoe bedrijven zich door de pandemie hebben geslagen, hoe ze zijn omgegaan met financiële tegenslagen, hoe ze zich inzetten voor de nationale problematiek zoals inflatie en hun houding ten aanzien van de oorlog in Oekraïne. De eerdergenoemde bedrijven vormen de top-5, maar deze bedrijven vormen samen de tien Spaanse bedrijven met de beste reputatie: Banco Santander, Cellnex Telecom, Meliá Hotels international, Nestlé en Iberdrola.

Reputatie bedrijven in combi met huidige problematiek extra belangrijk

Factoren die enorm worden gewaardeerd zijn onder meer het scheppen van werkgelegenheid, ontwikkelingen op digitaal vlak, acties op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en het leveren van een bijdrage aan het herstel van de Spaanse economie.

“Na bijna drie jaar pandemie en economische crisis, kunnen we stellen dat de Spanjaarden bewust zijn van de huidige problemen omdat veel van hen hier direct hinder van ondervinden. Dat zorgt ervoor dat bedrijven zich genoodzaakt voelen om een bijdrage te leveren om deze problemen actief aan te pakken,” zo meldt voorzitter Díaz Cardiel van het Spaanse adviesbureau.

De ondervraagde kenners die de Spaanse bedrijven hebben gewaardeerd zijn van mening dat de reputatie van bedrijven moet worden gemeten in de huidige economische en sociale context. Deze factoren kunnen volgens Advice niet los van elkaar worden gezien en op basis van deze visie is de huidige top-10 van Spaanse bedrijven met de beste reputatie van 2022 samengesteld.

Dit vind je misschien ook leuk