Deze Spaanse stad is zesde keer op rij de beste Europese congresbestemming

door admin
Deze Spaanse stad is zesde keer op rij de beste Europese congresbestemming

Madrid heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar de prijs voor beste Europese bestemming voor congressen en evenementen ontvangen (Europe’s Leading Meetings & Conference Destination 2023). 

Een prijs die het vertrouwen aantoont van professionals binnen de congresmarkt in Madrid. De Spaanse hoofdstad overtrof opnieuw steden als Kopenhagen, Parijs, Wenen, Barcelona, Amsterdam en Berlijn. Het bevestigt ook dat de uitstekende reputatie die Madrid in dit toeristische segment heeft verworven, ondanks de uitdagingen waarmee de toeristische sector als geheel wordt geconfronteerd, in de loop der tijd is blijven bestaan, aangezien het deze prijs sinds 2018 jaar na jaar heeft ontvangen. 

Wereldtitel

Madrid kan nu ook haar titel als ’s werelds beste congresbestemming, die het al vier jaar in handen heeft, verdedigen tijdens het grote slotgala van de World Travel Awards, dat in de komende maanden zal plaatsvinden. Daar zal de Spaanse hoofdstad het opnemen tegen de winnende bestemmingen van de rest van de regionale awards: het Midden-Oosten, Azië, Latijns-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan, en Noord-Amerika en het Caribisch gebied. 

Kwaliteit en professionaliteit 

Het stadsbestuur wijst op het werk van het Madrid Convention Bureau (MCB) en de publieke en particuliere agenten die deel uitmaken van de congresindustrie in Madrid. Het Madrid Convention Bureau speelt in dit opzicht een “fundamentele” rol. Het stimuleert de essentiële publiek-private samenwerking en vertegenwoordigt meer dan 220 Madrileense bedrijven uit alle bedrijfssectoren die afhankelijk zijn van congressen.

De gemeentelijke instantie legt momenteel de laatste hand aan haar promotieplan voor 2024, waarin haar leden opnieuw een belangrijke en zichtbare rol zullen spelen. Een strategie die erop gericht is om Madrid als bestemming op een gecoördineerde manier te promoten op de belangrijkste uitgaande markten voor congressen, zoals de Verenigde Staten en Europa. 

Deelname aan beurzen en andere professionele bijeenkomsten is gepland, evenals kennismakingsreizen en ondersteuning van professionele beurzen. Al deze initiatieven zijn erop gericht om de positiie van Madrid in de top te behouden.

Dit vind je misschien ook leuk