Diefstal kabel legt AVE-treinverkeer tussen Madrid en Barcelona plat

door admin
Diefstal kabel legt AVE-treinverkeer tussen Madrid en Barcelona plat

De vandalistische daad veroorzaakt sinds 6 uur maandagochtend vertragingen en het schrappen van treinen in de AVE-, AVLO- en Ouigo-treinen. Eerder werden problemen ontdekt in communicatie, signalering, afstandbedieningssystemen en andere beveiligingsapparatuur tussen L’Arboç en Figueres-Vilafant, zo heeft spoorwegbeheerder Adif gemeld aan El País.

Bekijk ook: Grote honden mogen mee in Spaanse hogesnelheidstreinen

Technici van Adif gingen polshoogte nemen en ontdekten verschillende breuken in de glasvezelkabel op twee sporen in een sectie van ongeveer 200 met rond kilometerpunt 545 tussen L’Arboc en La Pobla de Montornes. In totaal zou volgens de eerste schattingen zo’n 600 meter glasvezelkabel en signalering zijn gestolen.

Agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra hebben een 19-jarige jongen gearresteerd in de gemeente Santa Oliva (Tarragona) in verband met de diefstal. De man werd verrast bij het spoor en verzette zich bij zijn arrestatie. 

Bekijk ook: Gratis treintickets voor korte en middellange afstanden in Spanje

Technici van Adif werken hard om het inicdent zo snel mogelijk op te lossen. Tot die tijd rijden de treinen van Ouigo de route Puerta de Atocha-Camp de Tarragona, zo heeft Adif laten weten.

AVLO en AVE konden om 8.57 uur de circulatie tussen Madrid en Tarragona hervatten. Volgens Renfe-bronnen zijn reizigers van Figueres en Girona naar Barcelona omgeleid naar Cercanías-treinen. 

Daarnaast heeft Renfe een speciale trein opgezet voor pasagiers van AVLO- en AVE-treinen naar Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, Lérida en Camp de Tarragona. De spoorwegmaatschappij heeft passagiers gevraagd contact op te nemen met het servicecentrum van het station Madrid Puerta de Atocha voor meer informatie.
Voor veel passagiers is verkeer over de weg niet mogelijk want bussen zitten vol. Vliegtuigen zijn erg duur en er zijn geen BlaBlaCars (een autodeelservice) meer. 

Volgens het laatste nieuws zal het treinverkeer tussen 11:30 en 12 uur weer worden hersteld. 

Dit vind je misschien ook leuk