Dit is de plaats aan de Costa Blanca met de duurste woningen

door admin
Dit is de plaats aan de Costa Blanca met de duurste woningen

Alicante is namelijk de Spaanse provincie met het grootste aantal gemeenten onder de meest gevraagde bestemmingen van het land door woningkopers. Deze populariteit heeft geleid tot een opmerkelijke stijging in de vastgoedprijzen, waarbij een plaatselijke gemeente zich nu voegt bij het selecte gezelschap van Spaanse gemeenten waar de gemiddelde prijs van onroerend goed de miljoen euro overstijgt.

Exclusiviteit in Altea

Het gaat hier om Altea, dat zich voor het eerst bij deze exclusieve groep voegt met een gemiddelde woningprijs van 1.000.855 euro. De gemeente staat bekend om zijn vrijstaande villa’s met zwembad, ruime percelen en adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. Deze kenmerken maken de woningen in Altea tot een zeer gewilde keuze voor kopers die op zoek zijn naar luxe en exclusiviteit.

Het selecte gezelschap

De top van deze lijst wordt geleid door Benahavís in Málaga, waar de gemiddelde woningprijs liefst 2,26 miljoen euro bedraagt. Gevolgd door Calvià in Mallorca met 1,65 miljoen euro, Marbella met 1,54 miljoen euro, en Sotogrande met 1,1 miljoen euro. Deze steden staan bekend om hun luxe onroerend goed en trekken daarmee een welgesteld publiek aan.

634 woningen boven de miljoen

Hoewel niet elke woning in Altea deze hoge prijzen bereikt, ligt een aanzienlijk percentage van de te koop aangeboden huizen in deze gemeente boven dit bedrag. Van de 1.774 woningen die momenteel in Altea worden aangeboden, zijn er 634 (36%) geprijsd boven de miljoen euro. De duurste woning in Altea is momenteel een villa met zeven slaapkamers en 1.800 vierkante meter in de urbanisatie Altea Hills, aangeboden voor 8,5 miljoen euro.

Andere gemeenten in Alicante met hoge prijzen

Naast Altea zijn er andere gemeenten in Alicante met aanzienlijke gemiddelde woningprijzen, waaronder Xàbia met 852.344 euro, Calp met 602.44 euro, en Dénia met 417.391 euro. El Campello, Orihuela, en Pilar de la Horadada volgen met respectievelijk 350.125 euro, 297.877 euro, en 281.240 euro.

De betaalbare opties

In vergelijking met de eerder genoemde steden lijken de prijzen in Benidorm, Alicante, Guardamar en Elche zelfs betaalbaar, met gemiddelden variërend van 197.105 euro in Elche tot 265.172 euro in Benidorm. In deze steden bestaat het aanbod voornamelijk uit appartementen.

Deze hoge prijzen weerspiegelen de sterke vraag in een groot deel van de provincie Alicante. Van de 107 gemeenten met het grootste zoekvolume op het vastgoedportaal Idealista, plaatst Alicante de meeste gemeenten in de top met een totaal van 13, meer dan Málaga en Barcelona. 

Dit vind je misschien ook leuk