Dit zijn de waterrestricties in de provincie Málaga

door admin
waterrestricties droogte

Het droogtecomité van Andalusische regering heeft strengere waterbeperkingen voor Málaga en het Guadalhorce-vallei ingevoerd. Het comité hiertoe besloten omdat ondanks de regen van vrijdag het Guadalhorce-Limonero systeem van ernstige schaarste naar extreme schaarste is gegaan. 

Daarom heeft is het maximale waterverbruik nu vastgesteld op 160 liter per persoon per dag in Costa del Sol, Axarquía en Málaga. Deze nieuwe maatregel komt bovenop de reeds ingevoerde beperkingen in de provincie om de droogte aan te pakken. Meer dan een twaalf gemeenten hebben al weken te maken met nachtelijke wateronderbrekingen (vanaf 00:00 uur, soms al vanaf 22:00 uur, 21:00 uur of zelfs eerder indien nodig). Andere plaatsen hebben te maken met drukverlagingen. De Junta waarschuwde al dat, als de situatie niet verbetert, er in de zomer mogelijk water naar Málaga moet worden gebracht met tankerschepen.

Lees ook: Waterbeperkingen Costa del Sol verder aangescherpt

Gemiddeld waterverbruik van een Spanjaard

Het maximale waterverbruik per inwoner van 160 liter per dag ligt nog ruim boven het Spaanse gemiddelde verbruik. Met 132 liter per dag ligt dat aanzienlijk lager in vergelijking met andere landen. Noren verbruiken meer dan 200 liter water per dag en Slovenen zelfs maar 60 liter per dag.

Andere waterrestricties

Onder de verder overeengekomen beperkingen is er een verbod op het gebruik van drinkwater voor het volgende:

  • Het schoonspuiten van straten,
  • Het vullen van privézwembaden,
  • Het besproeien van tuinen, zowel openbare als privé parken,
  • Het besproeien van golfbanen,
  • Het wassen van auto’s buiten geautoriseerde inrichtingen,
  • Decoratieve fonteinen die geen gesloten watercircuit hebben,
  • Openbare douches en waterpunten in de systemen die verklaard zijn tot uitzonderlijke droogte en ernstige schaarste. Dat zijn de westelijke Costa del Sol, Guadalhorce-Limonero en Axarquía-Viñuela).

Lees ook: Alarmfase rood: Drastische waterbeperkingen van kracht voor Málaga

Dit vind je misschien ook leuk