Dode en vijf gewonden in Driekoningenoptocht in Spanje

door admin
Dode en vijf gewonden in Driekoningenoptocht in Spanje

Eén persoon is overleden en vijf anderen raakten gewond, waaronder een kind van 2 jaar dat in ernstige toestand is opgenomen in het ziekenhuis. Ook twee andere gewonden zouden er ernstig aan toe zijn. Volgens televisieberichten is de overledene een oudere vrouw van in de 70.

Ooggetuigen verklaarden dat de chauffeur de wagen met Balthazar op de Las Torres straat reed en de controle verloor toen hij op het punt stond de hoek om te slaan richting Plaza de San Andés. Naar het schijnt werkten de remmen niet en probeerde de bestuurder rechtsaf te slaan om mensen te ontwijken, maar kon hij niet voorkomen dat hij meerdere mensen raakte. Hij sleurde enkele slachtoffers mee voordat  hij 15 meter later tot stilstand kwam tegen de muur van een huis.

Gevangen

Volgens El Mundo kwamen er onmiddellijk twee noodteams en nog twee ambulances ter plaatse, naast teams van de lokale politie van Marchena en de Guardia Civil. Ook de brandweer moest ingrijpen omdat iemand bekneld zat tussen de wielen van de tractor. Een van de chauffeurs van de tractor is naar het ziekenhuis gebracht. De autoriteiten hebben bevestigd dat hij negatief testte op drugs en alcohol. Enkele omstanders moesten worden bijgestaan vanwege een angstaanval.

Innige deelneming

De president van Andalusië, Juanma Moreno, betuigde zijn condoleances via Twitter: “Al mijn liefde voor Marchena en mijn diepe condoleances aan de familie van de persoon die stierf in de parade. Een knuffel voor alle betrokkenen en onze wens dat de gewonden snel herstellen”.

Marchena in rouw

Het ongeval heeft voor grote opschudding gezorgd in Marchena vanwege de ernst van het ongeluk en de bijzondere feestelijke context waarin het drama zich afspeelde. Na bijna drie jaar van de pandemie had de Marchena Driekoningenparade veel enthousiasme opgewekt in de straten van de stad. De burgemeester van Marchena zal samen met het gemeentebestuur vandaag omstreeks 12.00 uur live verschijnen om een persverklaring af te leggen, officiële rouwmaatregelen en condoleances over te brengen aan de inwoners van Marchena.

In 2013 maakte de stad Málaga een soortgelijk drama mee toen een vijfjarig jongetje om het leven kwam. Hij was snoep van de grond aan het rapen toen hij onder een van de paradewagens terechtkwam. Twee andere kinderen die ook onder de wagen terecht waren gekomen, konden nog net op tijd worden weggetrokken. 

Dit vind je misschien ook leuk