De Spaanse horeca zet zich massaal in voor de campagne “Restaurantes contra el Hambre”, die dit jaar haar 15-jarig jubileum viert. Sinds de start heeft de actie al 12.000 restaurants gemobiliseerd en anderhalf miljoen euro opgehaald voor het goede doel
Een van die goede doelen is Acción contra el Hambre, actief in meer dan 55 landen, inclusief Spanje.
Hoe werkt het?
Deelnemende restaurants kiezen een gerecht van hun menukaart en maken het solidair. Tot 15 november wordt een deel van de opbrengst van dit gerecht gedoneerd aan de organisatie. Het idee is simpel, maar de impact is groot. José Luis Yzuel, voorzitter van Hostelería de España, roept meer horecazaken op om mee te doen. “Wij, een sector die dagelijks duizenden mensen voedt, kunnen niet toestaan dat er nog steeds mensen honger lijden,” aldus Yzuel.
Bekende chefs steunen de actie
De actie wordt ondersteund door bekende Spaanse chefs, zoals Susi Díaz en Quique Dacosta. Zij zetten zich in als ambassadeurs. Ook andere culinaire grootheden zoals Álvaro Castellanos en Macarena de Castro hebben zich aangesloten. “We willen dit jaar nog meer restaurants, bars en cafés betrekken om meer geld op te halen en nog meer mensen te helpen, ook hier in Spanje,” benadrukt chef Susi Díaz.
Honger dichterbij dan je denkt
“Honger is veel dichterbij dan we denken, het is in onze steden en buurten,” waarschuwt chef Álvaro Castellanos. “Als chef kan ik niet anders dan denken aan al die families die niet genoeg middelen hebben om de koelkast te vullen. Dankzij deze campagne kunnen we hen helpen om een nieuwe start te maken.”
Klik via deze link op de kaart met deelnemende restaurants.
Lees ook: Spanje besteedt 200 miljoen euro aan bestrijding kinderarmoede