Ontslag van Spaans personeel van Twitter per e-mail is nietig volgens vakbonden

door admin
Ontslag van Spaans personeel van Twitter per e-mail is nietig volgens vakbonden

De vakbonden UGT en CCOO verzekerden op zondag dat deze ontslagen nietig zijn en stellen zich beschikbaar aan de ontslagen werknemers om hen te adviseren deze ontslagen aan de kaak te stellen.

Ontslag is nietig

De algemeen secretaris van de UGT, Pepe Álvarez, heeft gewaarschuwd dat Twitter Spanje alle 26 personen weer moet terugnemen, omdat “het moet gebeuren als een collectief ontslag”, naast dat een overlegperiode geopend moet worden en de mogelijkheid om 15 dagen te onderhandelen. Tot slot moet de arbeidsautoriteit op de hoogte worden gebracht. “Als je het niet op deze manier doet, zijn de ontslagen nietig”, benadrukt de vakbondswoordvoerder via een bericht op zijn Twitter-account.

Noodzaak tot voorafgaande toestemming van overheidsadministratie

Deze ontslagen tonen volgens Álvarez de noodzaak aan tot voorafgaande toestemming van de overheidsadministratie bij collectieve ontslagen, omdat “mensen niet zo onbeschermd kunnen zijn”. “De kwestie was hangende in de laatste hervorming, en het is duidelijk dat we deze opnieuw moeten oppakken”, gaf de vakbondsvertegenwoordiger op de netwerken toe.

Hij kondigde daarom aan deze ontslagen bij de Arbeidsinspectie aan de kaak te stellen. Verder stelt hij deskundigen ter beschikking om juridische stappen te ondernemen. “Een sociale rechtsstaat kan niet toestaan ​​dat een man, hoe rijk hij ook is, rechten vertrapt terwijl hij mensen zonder werk laat. De UGT gaat het bestrijden”, verzekerde Pepe Álvarez.

Vakbond CCOO

Ook de CCOO stelt zich ter beschikking van de Twitter-werknemers om over deze situatie te adviseren. “Het lijkt erop dat gisteren om 17.30 uur bijna alle werknemers van Twitter Spanje een e-mail hebben ontvangen met hun ontslag”, publiceerde de algemeen secretaris van de organisatie, Unai Sordo, zaterdag op zijn account op dit sociale netwerk dat nu wordt gerund door de excentrieke miljardair Elon Musk.

Deze maatregel past binnen de aankondiging die Musk deed toen hij eigenaar werd van het sociale netwerk. In het bijzonder, volgens verschillende Amerikaanse media, kondigde de rijkste man ter wereld aan dat hij van plan was “50% van de wereldwijde personeel bestaande uit 7.500 man en vooede vanaf vrijdag daad bij woord. 

Dit vind je misschien ook leuk