Eerste skigebieden in Spanje geopend voor het lange december weekend

door admin
Eerste skigebieden in Spanje geopend voor het lange december weekend

Het skiseizoen in Spanje gaat van start met slechts één skigebied in bedrijf. Het skistation dat al open is sinds vrijdag 1 december is Baqueira Beret in de Pyreneeën.

Dat meldt de toeristische vereniging van Skistations en Bergen ATUDEM.  Naast Baqueira Beret is in Andorra Ordino Arcalís al sinds november open. In de Franse Pyreneeën is Porté-Puymorens geopend. Daarnaast is er Madrid Snowzone, een indoor skibaan en de enige in zijn soort in Spanje.

Sneeuwverwachtingen en openingen

De Spaanse meteorologische dienst AEMET voorspelt sneeuwval in de Pyreneeën, wat kan leiden tot een sneeuwdikte van ongeveer 5 centimeter in Huesca en Lérida vanaf een hoogte van 1.400 meter. Hierdoor bereiden andere skistations zich voor op het openen van hun pistes. Zo openen Grandvalira en Font Romeu op 2 december; Pal Arinsal, Espot en Port Ainé op 5 december; en Sierra Nevada en verschillende installaties in de Franse Pyreneeën op 6 december.

Voorbereidingen andere skigebieden

Skigebieden zoals Cerler, Formigal, Javalambre en Valdelinares, onderdeel van de Aramon-groep, zijn klaar om te openen en starten met de verkoop van skipassen vanaf 5 december. Ze wachten echter op geschikte sneeuwcondities en adviseren om hun officiële kanalen in de gaten te houden voor updates. Valdezcaray in La Rioja staat ook klaar om het seizoen te starten zodra de weersomstandigheden dit toelaten.

Toekomstige openingsdata

Veel andere skigebieden wachten op voldoende sneeuwval en -kwaliteit om te kunnen openen, waaronder Boí Taüll, La Molina, Masella, Tavascán, Vall de Núria, Vallter 2000, Leitariegos, Alto Campoo, Manzaneda, San Isidro en Navacerrada. De skigebieden die hun openingsdata al hebben bevestigd, zijn onder meer Ordino Arcalís, Baqueira Beret, Porté-Puymorens, Grandvalira, Font-Romeu Pyrénées 2000, Pal Arinsal, Espot, Port Ainé en Sierra Nevada.

Lees ook: Wanneer gaan de belangrijke skigebieden in Spanje weer open?

Dit vind je misschien ook leuk