Flexclinics: Orthopedische chirurgie met internationale visie in Zuid-Spanje

door admin
Flexclinics: Orthopedische chirurgie met internationale visie in Zuid-Spanje

Het centrum is gespecialiseerd in het bieden van diverse planbare orthopedische behandelingen zoals nieuwe heup- en knieoperaties en andere herstelprocedures. De Nederlandse orthopeed Joris van der Lugt, een expert in heup- en knieoperaties, heeft tot dusver alle consulten en operaties in de privékliniek Ceram in Marbella uitgevoerd. In een recente ontwikkeling heeft Flexclinics een samenwerkingsverband aangekondigd met de gerenommeerde Spaanse zorggroep Vithas. Met drie ziekenhuizen in de provincie Málaga en acht medische centra langs de kust, breidt deze samenwerking de reikwijdte van Flexclinics in de regio aanzienlijk uit.

Flexclinics biedt zorg aan buitenlandse cliënten die niet lokaal verzekerd zijn

De kernfocus van Flexclinics in dit nieuwe partnerschap is om zorg te bieden aan buitenlandse cliënten die niet lokaal verzekerd zijn. Dit omvat niet alleen patiënten die zelf betalen voor hun zorg, maar ook Nederlanders en Belgen die mogelijk een buitenlanddekking hebben vanuit hun thuisland. Het team werkt nauw samen met patiënten om de verzekeringsdekking vooraf te verifiëren.

Vithas Xanit in Estepona en Vithas Xanit International in Benalmádena

Wat de locatie betreft, voert het Flexclinics-team in eerste instantie operaties uit in het Hospital Vithas Xanit in Estepona. Voor complexere operaties, mede door onderliggende gezondheidsproblemen, is Hospital Vithas Xanit International in Benalmádena de aangewezen locatie, vooral omdat hier IC-opnames mogelijk zijn.

De samenwerking tussen Flexclinics en Vithas stelt patiënten in staat om de expertise van chirurg Joris van der Lugt te combineren met het lokale medische team van Vithas. Dit garandeert de mogelijkheid voor ingrepen van verschillende complexiteit, afgestemd op de gezondheid van de patiënt.

Volledige ontzorging met CARO health app

Een uniek kenmerk van Flexclinics is hun streven naar volledige ontzorging van de patiënt. De introductie van de CARO health app in september, beschikbaar in het Engels en Nederlands, bevordert de communicatie tussen de arts en de patiënt. De app voorziet patiënten van cruciale informatie voor en na hun operatie.

Nieuwe heup of knie in Nederland met een EHIC

Bovendien is er goed nieuws voor bewoners van Zuid-Spanje met een International Health Card (EHIC) van de Seguridad Social. Zij kunnen nu in Nederland bij Flexclinics terecht voor heupoperaties, die worden vergoed door Spanje onder de repatriëringszorg, geregeld door CAK. Zo een International Health Card kan iedereen aanvragen die via de Seguridad Social in Spanje verzekerd is. Lees hier hoe je dat kunt doen. Deze mogelijkheid kan een uitkomst zijn voor velen, gezien de lange wachttijden in Spanje voor dergelijke procedures.

Meer weten?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een operatie bij Flexclinics via deze route, is contact opnemen zo eenvoudig als het sturen van een e-mail naar info@flexclinics.nl. Flexclinics streeft ernaar om de operatiedatum af te stemmen op de reisschema’s van de patiënt, waardoor het proces naadloos en stressvrij wordt.

Dit vind je misschien ook leuk