Gehucht te koop voor weinig in groen Galicië vlakbij kust en beroemd strand

door admin
Gehucht te koop voor weinig in groen Galicië vlakbij kust en beroemd strand

Wie op zoek is naar een leven te midden van de natuur moet even opletten. In het 'groene' Spanje is een gehucht te koop aan de Camino de Santiago, vlakbij de kust met een beroemd strand en naast een beschermd natuurgebied met drie rivieren.

Voor 160.000 euro koop je hier 3 huizen van ruim een eeuw oud, weliswaar in vervallen staat, maar een droom cq uitdaging voor liefhebbers van de programma’s Ik vertrek en Het roer om. Die huizen staan op een perceel van liefst 25.000 vierkante meter dat verdeeld kan worden in meerdere plots. Bij de prijs inbegrepen zijn twee eeuwenoude ‘horreos’*, een fontein, een bodega en een stenen oven. Het perceel ligt in de parochie Trabada die bij de gemeente Trabada hoort in de streek Mariña Oriental in de Galicische provincie Lugo.

Paradijselijke omgeving

De omgeving is het een paradijs voor vogelaars, wandelaars en voor mensen die rust zoeken. De kust met de bekende badplaats Ribadeo ligt op slechts 25 kilometer en hetzelfde geld voor het beroemde strand Playa de las Catedrales, waar we eerder over schreven. De stad Lugo ligt op 92 kilometer afstand.

De gemeente met 1107 inwoners ligt op 200 meter boven de zeespiegel temidden van groene, glooiende heuvels die deels bedekt zijn met weelderige bossen en rivieren vol leven. De natuurlijke omgeving van de monding van de Ribadeo, ter hoogte van de parochie Ría de Abres, is ook spectaculair.

Mild klimaat

Het lokale klimaat, van het Atlantische type, wordt gekenmerkt door koele zomers en milde winters. Het regent er wel veel, maar vaak worden buiten afgewisseld met zonnige periodes, wat een overvloedige begroeiing bevordert. De gemiddelde jaartemperatuur is 12 graden Celsius, met een zomergemiddelde van 23 graden en 3 graden in de winter.

Wat koop je voor 160.000 euro?

In totaal is er volgens Idealista 1.000 vierkante meter bebouwd, waarvan 720m2 bruikbaar, 7 kamers verdeeld over 2 verdiepingen en 3 badkamers. Het grootste huis in dit unieke dorp heeft een gebruiksoppervlakte van 300 m2. De tweede is even ruim, met 280 m2. En de derde, de kleinste, bereikt 140 m2.

*Een hórreo is een bouwwerk dat je vooral in het noordwesten van het Iberisch schiereiland tegenkomt. Een hórreo werd gebruikt als graanschuur en gebouwd in hout of steen. De schuur staat hoop op pilaren die eindigen in platte staddelstenen om te voorkomen dat muizen en ratten zich aan de opgeslagen granen tegoed konden doen. De wanden zitten vol met spleten voor de ventilatie.

Dit vind je misschien ook leuk