Georganiseerde reizen aan banden gelegd in Spanje

door admin
Georganiseerde reizen aan banden gelegd in Spanje

Na de super-uitbraak onder feestende jongeren op Mallorca besloot het regiobestuur van Mallorca op maandagmiddag tot extra maatregelen voor reizende Spanjaarden naar de Balearen. Er komt een testplicht voor georganiseerde trips naar de Spaanse eilanden.

Deze maatregelen zijn op dit moment alleen van toepassing voor mensen uit Spanje die deelnemen aan georganiseerde reizen naar een van de eilanden van de Balearen. Als de groep groter is dan 20 personen dan dient eenieder maximaal 48 uur voor aankomst een PCR-test te doen of volledig gevaccineerd te zijn.

Uitzondering voor bepaalde vormen van groepsreizen

Groepen die een uitzondering op deze regel vormen zijn mensen die speciaal voor evenementen, conferenties of wedstrijden de eilanden bezoeken. Het regiobestuur stelt deze regel dus voornamelijk in voor jongeren die hun eindexamen of hun toelating tot de universiteit komen vieren. De gevolgen hiervan werden afgelopen week bekend nadat veel jongeren besmet terugkwamen van een vakantie op Mallorca.

Eerder geen testplicht voor Spanjaarden

Onder bepaalde voorwaarden waren Spanjaarden die naar de Balearen wilden reizen eerder vrijgesteld van een testverplichting. Na de super-uitbraak op Mallorca onder Spaanse studenten scherpt het regiobestuur van de Balearen deze eis toch weer aan.

Ook liet het regiobestuur weten de mogelijke versoepelingen die op 11 juli in zouden gaan, voorlopig uit te stellen. Dit in afwachting van de huidige gezondheidssituatie op de Spaanse eilanden.

Stand van zaken in Spanje na feestjes Mallorca

Eerder deze dag werd gemeld dat er 900 studenten besmet bleken na diverse feestjes en concerten in Palma de Mallorca. Nog geen paar uur later maakte de Spaanse regiobesturen bekend dat het aantal besmette jongeren inmiddels de 1.000 overstijgt. Op dit moment zijn er 12 jongeren opgenomen in het ziekenhuis en 260 jongeren zitten momenteel in quarantaine vanwege een positieve PCR-uitslag of omdat de uitslag nog niet bekend is.

Dit vind je misschien ook leuk